Köpte en extra sån där stor boll i rött vax i julas, 2 kg. Sen har den tronat längst in i kylen sen dess. Har bara inte orkat göra något åt den.
Men nu är det kylskåpsstädning för jag har spillt ut en massa matjessillspad. Nåväl, bäst före var 9:e juni, men det är inget problem. Inget fel på osten, den verkar ha lagrats lite bara och smakar fint.
Men jag vet inte om jag vill käka 2 kg edamer så här års. Den är ju lite speciell i koncistensen, mager är den också. Nån som testat att frysa så jag slipper förstöra hela osten ifall det inte går bra? Fryste en bit Cheddar nyligen. Det brukar ju gå hyfsat även om inte jättebra, men den här var lite konstig i konsistensen från början, extrapris på CG. Smakade bra, men var inte som vanlig Cheddar i strukturen, så där slät och lite torr som Edamern var den. Det sket sig totalt. Blev bara smul när den tinade.