Några korta basfakta om mig - Har alltid varit glad för mat, blir sällan mätt, älskar frukt och alla andra snabba kolhydrater, det gäller att vara snabbare än dem för att hinna ikapp så jag hinner få i mig så många som möjligt.
Ser ni Pacman framför er?
Samtidigt så har jag aldrig haft några större problem med min vikt, min ämnesomsättning har skött sig så himla bra.
Efter att ha fött -två barn på 80-talet och varit dubbelarbetande utanför hemmet så har jag fått en kropp som har blivit några storlekar större och som inte orkar så mycket som mitt huvud vill.
Jag har ätit så mycket socker i mina dagar så både min lever och min hjärna tog stryk. Kom till en naturläkare som "räddade livet" på mig, fick mig att byta matspår från snabba till långsamma kolhydrater och nu hann jag minsann ikapp dem utan att springa.
Var duktig i flera år men så är det den där sockerdjävulen
som sitter på ena axeln som överröstar allt mitt förnuft när jag börjar må bra...
Hen är svår att motstå men numera har jag slutat att köpa godsaker med mig hem när jag är ute på mina inköpsrundor, mest beror det på att jag inte mår bra när jag får i mig soyalecitin i chokladen och konstgjorda ämnen. Jag har bl a märkt att jag inte tål E202 så bra. Innan jag lade om kosten så räckte det att jag handlade var tredje vecka men nu får jag handla oftare för grädden håller sig inte så länge och någon H-grädde vill jag inte ha.
Jag har i många år läst och lärt mig om näring, vitaminer och mineraler, kropp och knopp, örter mm mm men förstår ändå inte alltid vad ni pratar om, bl a är ketos ett nytt begrepp för mig. Tur att jag älskar att lära mig nytt hela tiden.
Sedan 70-talet har jag förbättrat min kost och alltid tyckt att jag ätit nyttigt men så lär jag mig att äta ännu nyttigare och så har jag ändrat kosten igen. Det har varit en lååång resa.
Hittade hit efter att i maj 2012 ha lyssnat till ett föredrag av Bitten Jonsson
www.bittensaddiction.com/ Hon fick mig att än en gång lägga om mina matvanor, denna gången mot mer LCHF och artegen föda.
Har nu rensat ut allt mitt vanliga mjöl så nu återstår bara en påse med en skvätt siktat dinkel. Har köpt mig ett kilo mandelmjöl så nu letar jag recept till bakning och allt annat för att variera min egna LCHF-diet, jag har inte tagit steget fullt ut för det har varit lite svårt för mig då jag inte äter något rött kött mer än att jag gärna köper lite vilt när det nu är någon som vill sälja och det är inte ofta det inträffar och inte finns det så mycket fett på de vilda djuren heller så det kanske ändå inte ingår i LCHF-dieten.
Startade LCHF: Började övergången den 16 maj 2012, dagen efter Bittens föredrag.
Framgångar: Är inte konstant hungrig längre. Tillbringade en hel dag på akuten och fick inget att äta från kl 8.30 till 20.00 och kunde ta min hunger med ro.
Min dåliga dygnsrytm har också blivit lite bättre, orkar faktiskt gå och lägga mig de flesta kvällarna nu.
Motgångar: Sockerdjävulen gör vad hen kan för att få mig i sitt grepp igen. Mänskligt i form av några av mina närmaste som bara vill mig väl och inte förstår vilken skada de gör mig bara för att de själva tål socker och inte är beroende. Trots att de förstår att man inte kan ge en alkoholist bara
liiite brännvin så tror de att jag ska tåla
liiiite socker.
Nuvarande status: Bättre än innan LCHF:s intåg i mitt liv men fortfarande inte bra.
Mål närmaste halvåret: Att må bättre, få tillbaka min energi. Lära mig mycket mer om både LCHF och min egen hälsa av alla er på forumet, tack för att ni finns.
Långsiktigt mål: Att ligga på topp heeela tiden.
Mitt tips till nybörjaren: Läs och lär i forumet. Jag är själv nybörjare så jag har inte något eget att tillföra om LCHF, inte än. Jag har massor av kunskaper annars och det jag vill och kan dela med mig av vänder sig inte till nybörjarna utan till alla.
Mitt tips till alla: Ät så mycket ekologiskt som ni har råd med. Börja att byta ut alla dåliga och mindre bra fetter, håll er till ekologiska jungfruoljor för de har ej blivit upphettade.
Byt ut allt som har en hög fetthalt mot ekologiskt, fortsätt sedan med det som du äter stora mängder av. Skippa helt allt som innehåller majs, ris, soya och raps om det inte är ekologiskt odlat för de är de grödor som är mest genmanipulerade.
Är du köttätare? Byt det mot ekologiskt kött, djuren matas bl a med foderkakor som pressas av det som blir kvar när de tillverkar raps- och majsolja av, ja, inte är det ekologiska grödor. Djuren anrikar giftet i GMO-grödorna i sina kroppar tillsammans med all antibiotika. Mumsigt?
Jag är av den uppfattningen att fett binder både de fett- och vattenlösliga gifterna som växterna blir besprutade med.
Så blev det en hel uppsats... Har du orkat läsa ända hit så är du värd en
nej... förresten... en hel
För att ge er lite extra kött på benen så vill jag tillägga att jag förespråkar allt ekologiskt och att leva i samklang med naturen så långt det är möjligt. Jag tänker globalt ekonomiskt och vill inte gärna medverka till slitochsläng-sopberget. Jag är förtidspensionerad sedan några år tillbaka och jag lever numera ensam i en gammal stuga som jag värmer med en vedspis och en kamin. Bor i en liten by långt från affärer och alla samhälleliga attraktioner. Här är det naturen som lugnar och läker, långsamt men säkert.