Marinda
Jr. Member
Smörklickar: 5
Offline
Antal inlägg: 97
|
|
« skrivet: 2008.03.02 - 21:05:26 » |
|
2 gula lökar 2 morötter 7,5 dl buljong 1 paket torsk 400 g 1 burk musslor med spad 1/2 kg oskalade räkor 2 vitlöksklyftor 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl vitt vin 1,5 dl riven mild ost grovklippt dill
Den gula löken hackas och morötterna skärs i strimlor och kokas nästan helt mjuka i buljongen.(ca 10 min.) Pressa i vitlöksklyftorna under kokningen, tillsätt också grädde och vitt vin. Lägg i torskpaketet och låt det hela sjuda försiktigt tills fisken är färdigtillagad. Tillsätt så de ingredienser som ej ska koka: musslor med spad, och skalade räkor. Låt allt bli varmt och låt den rivna osten få smälta i soppan. Till sist strös den grovklippta dillen över. Servera.
Ingredienserna kan varieras efter tycke och smak. I originalreceptet är det fiskbujong, men jag skulle välja en glutamatfri grönsaksbuljong, om jag inte har egen hemkokt fisk- eller skaldjursbuljong.
|