hemul
|
|
« skrivet: 2008.03.02 - 20:10:05 » |
|
"Ja, man kan använda hushållspapper i kontakt med livsmedel men bara för kortare tids kontakt i rumstemperatur. [...] Hushållspapper är ofta baserat på återvunnet papper och är egentligen inte avsett att användas i direkt kontakt med livsmedel om inte papperet speciellt är märkt för det ändamålet." http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=14098&epslanguage=SVVisste ni det? Vem har inte packat in matsäcksmackorna i hushållspapper t.ex?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Marinda
Jr. Member
Smörklickar: 5
Offline
Antal inlägg: 97
|
|
« Svara #1 skrivet: 2008.03.02 - 20:32:09 » |
|
Jag visste inte det, men jag är inte förvånad.
Ibland funderar jag över all plast som har kontakt med maten vi äter. Nästan all mat man köper är inpackad i plast, matrester sparar vi i plast. Undrar ibland hur mycket olämpliga ämnen som läcker över i maten.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #2 skrivet: 2008.03.02 - 20:53:05 » |
|
Ja, jag har också plastskräck. Har slutat använda det till kött i kylen för jag lärde mig i en bok att rått kött inte ska täckas över. Det stämmer. Det håller sig mycket fräschare och inget äcklig rinnande blir det heller. I frysen är det ju svårt att undvika plasten.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
elocinave
|
|
« Svara #3 skrivet: 2008.03.03 - 14:02:02 » |
|
Visste ni det? Vem har inte packat in matsäcksmackorna i hushållspapper t.ex? Nej, visste inte heller men att någon packar in mat i hushållspapper är nytt för mig det blir ju torrt! Synd bara att de inte berättar VARFÖR och vilka ämnen det handlar om. Ang. plastförpackningar: bra att jag hittils inte har tänkt på det men kom gärna med länkar så att jag kan lägga en till noja till mina befintliga
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #4 skrivet: 2008.03.03 - 16:58:18 » |
|
Smörgåsar torkar inte alls i hushållspapper i en burk eller påse. I bara plast blir de ju blöta. Vet ingenting om plasten jag. Det är bara en känsla. Men jag måste passa på att slå ett slag för smörpapper/bakplåtspapper. Funkar jättebra att täcka över t.ex. rått kött med lite löst eller rotfrukter i en korg. Det håller sig fint mycket längre än med plast. Rotfrukterna skrumpnar stilla till sist vilket är bra mycket trevligare än att de ruttnar eller möglar.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #5 skrivet: 2008.03.15 - 19:14:27 » |
|
Och jag håller med det blir mycket bättre med t ex smörpapper än plast. Och rotfrukter håller mycket bättre på vanlig kylhylla än i grönsakslådorna där det är för varm. Dom som tillverkar kylskåp använder nog inte köket.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #6 skrivet: 2008.03.15 - 21:41:42 » |
|
Nä jösses. Jag köpte ju nytt förra året. Skulle ha både spis, kyl och frys och kassan var inte stor, så jag kollade väl inte så noga på detaljerna... Dörrhyllorna är elegant svängda i formen. Resultat: en mjölktetra får bara rum i mitten på hyllan. Inte är det något annat som skjuter ut och kräver den där avfasningen heller. Ganska många liter utrymme går alltså till spillo och mjölken får man ställa på en vanlig hylla.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #7 skrivet: 2008.03.16 - 00:43:23 » |
|
Jag har alltid mjölk och grädde på hyllan där det är kallast, det är för varmt i dörrfacken. Och då har jag ändå min kyl inställd på 6 grader. I dörren står senap, tomatsås, soya och sånt som inte behöver lika mycket kyla.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #8 skrivet: 2008.03.16 - 01:03:46 » |
|
Din kyl är dum!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #9 skrivet: 2008.03.16 - 13:26:14 » |
|
Nej, min kyl (Husqvarna) är den bästa jag har haft och den går att ställa in på exakt det gradantal man vill ha. Men det är generellt så att det är för varmt i dörrfacken på alla kylar och ändå gör man fack som ska passa för mjölkförpackningar. Det vore bättre om de gjorde perfekta äggfack i dörrarna för de behöver inte heller lika mycket kyla.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #10 skrivet: 2008.03.16 - 13:44:36 » |
|
Men jag har alltid haft mjölk i dörren och den har minsann hållit långt efter datumet.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Langhol
|
|
« Svara #11 skrivet: 2008.03.17 - 10:59:58 » |
|
Jag har också alltid haft mjölk i dörrfacket. Det är en väl inarbetad plats som det skulle bli väldigt svårt att byta.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|
Bookia
|
|
« Svara #13 skrivet: 2008.03.17 - 11:12:10 » |
|
Jag har alltid mjölken inne i kylskåpet. Har en tendens att rycka i dörren respektiva drämma igen den, vilket gör det omöjligt att ha mjölk i dörren. Har jag det, får jag mjölk utskvätt över hela kylskåpet. Fast å andra sidan använder jag ju bara mjölk till att göra egen kefir, och då köper jag bara Åsens mjölk i 2 liters dunkar på Willys. De är perfekta för kefir. Dunkarna får ändå inte plats i dörren.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #14 skrivet: 2008.03.17 - 14:27:10 » |
|
Åh, dom där dunkarna är jättebra. Men dom finns inte här där jag bor. Tyvärr för dom är jättebra. Har sett dom i Motala när vi besöker barn o barnbarn. Dessutom har dom ju skruvkort som lock. Till hemul: jag är ganska vanlig. Du kan väl mäta temperaturen i dörrfacket, kanske.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
|