Subcalva, vi är nog kära i dig!
Den sidan du länkade till var helt fantastisk. Dessutom fungerade google translator utmärkt, så man slapp klura ut själv.
Maken ska nu försöka följa råd till punkt och pricka!
1) fakir i början med ( pumpa, kålrot, rovor och rotselleri)
2) efter en vecka eller två utöka lite kolhydrater men vara försiktig med fibrer i stort
3) utöka suran i magen genom örter, surkål, äppelsidervinegär och citronsaft
INTE DRICKA NÅGOT TILL MATEN
4) underhålla magsuran och magen med kefir och andra surade mjölkprodukter + benbuljong
Han har nog testat nästan alla av dessa saker, men vi har inte förståt vad som gör vad i kroppen, och undrat varför något hjälpen en stund men sedan inte.
till den som inte hittar google translator kopierar jag den " svenskade texten " hit. ( fetbobba tillåter inte så långa inlägg så jag halverar texten och lägger fortsättningen till nästa inlägg)
Bli av med halsbränna och GERD alltid i tre enkla steg
Den 16 april 2010 i GERD och Myter & sanningar | 243 kommentarer
Skriv detta inlägg
OBS: detta är den sjätte och sista artikeln i en serie om halsbränna och refluxsjukdom. Om du inte redan har gjort det, du vill läsa del I , del II , del III och del IVa och del IVb innan du läser denna artikel.
I denna sista artikel i serien, vi kommer att diskutera tre steg för att behandla halsbränna och GERD utan droger. Samma tre steg kommer också förhindra dessa villkor från att utvecklas i första hand, och hålla dem från att återvända när de är borta.
Att se över, halsbränna och GERD orsakas inte av för mycket magsyra. De orsakas av för lite magsyra och bakteriell överväxt i magen och tarmarna. Därför framgångsrik behandling bygger på att återställa produktion i tillräckliga magsyra och eliminera bakteriell överväxt.
Detta kan åstadkommas genom att följa " tre R "för att behandla halsbränna och GERD naturligt:
Minska faktorer som främjar bakteriell överväxt och låg magsyra.
Byt magsyra, enzymer och näringsämnen som matsmältningen och är nödvändiga för hälsan.
Återställ nyttiga bakterier och en hälsosam slemhinna i tarmen.
Minska faktorer som främjar bakteriell överväxt och låg magsyra
Kolhydrater
Som vi såg i del II och del III , främjar en hög kolhydrat diet bakteriell överväxt. Bakteriell överväxt - i synnerhet H. pylori - kan undertrycka magsyra. Detta skapar en ond cirkel där bakteriell överväxt och låg magsyra förstärker varandra i en kontinuerlig minskning av mag-funktion.
Det följer alltså att en låg-carb (LC) diet skulle minska bakteriell överväxt. Så vitt jag vet har det bara varit två mindre studier gjorts för att testa denna hypotes. Resultaten i båda studierna var överväldigande positiva.
Den första studien genomfördes av professor Yancy och kollegor vid Duke University. De rekryterades fem patienter med svår GERD som också hade en rad andra medicinska problem, såsom diabetes. Var och en av dessa patienter hade misslyckats flera konventionella GERD behandlingar innan de ingick i studien. Trots det faktum att vissa av dessa patienter har fortsatt att dricka, röka och delta i andra Gerd-ovänliga vanor i alla fall symptomen av GERD var helt avskaffas inom en vecka efter antagandet av en mycket låg kolhydrat (VLC) (<20 gram / dag) diet! Patienterna kunde stoppa alla antacida och receptbelagda läkemedel mage och denna förbättring fortsatte även efter att de avreglerade kolhydratintag till en drägligare 70 gram per dag.
Den andra studien ( pdf ) utfördes av Yancy och kollegor några år senare. Den här gången undersökte effekterna av en VLC diet på åtta överviktiga patienter med svår GERD. De mätte esofagus pH av ämnena vid baslinjen innan studien började använda något som kallas Johnson-DeMeester poäng. Detta är en mätning av hur mycket syra komma tillbaka upp i matstrupen, och sålunda en objektiv markör för hur mycket återflöde sker. De använde också en själv-administrerat frågeformulär kallas GSA-ds för att utvärdera frekvensen och svårighetsgraden av 15 GERD-relaterade symtom under den senaste veckan.
I början av dieten, hade fem av åtta individer onormala Johnson-DeMeester poäng. Alla fem av dessa patienter uppvisade en avsevärd minskning i deras Johnson-DeMeester poäng (dvs mindre syra i matstrupen). Mest anmärkningsvärt är storleken på minskningen av Johnson-DeMeester poäng som liknar vad som rapporterats med PPI behandling. Med andra ord, i dessa fem ämnen en mycket låg kolhydrat diet var lika effektivt som starka syra undertrycka läkemedel att hålla syra i matstrupen.
Alla åtta personer hade tydligt förbättring av sina GSA-DS poäng. De GSA-DS får minskade från 1,28 före dieten till 0,72 efter initiering av kosten. Vad dessa siffror innebär är att patienterna alla rapporterade signifikant förbättring i deras GERD symtom. Följaktligen förelåg både målet (Johnson-DeMeester) och subjektiva (GSA-ds) förbättring i denna studie.
Det är viktigt att notera att fetma är en oberoende riskfaktor för GERD, eftersom det ökar intraabdominella trycket och orsakar dysfunktion i den nedre matstrupen sphincter (LES). Fördelen att en låg-carb diet som en behandling för refluxsjukdom för dem som är överviktiga är att LC kost är också mycket effektiva för att främja viktminskning.
Jag rekommenderar inte VLC dieter under längre perioder, eftersom de är onödiga för de flesta. När du har återhämtat matsmältningssystemet funktion, bör en kost låg till måttlig i kolhydrater vara tillräcklig för att förhindra en upprepning av symptom.
Ett alternativ till en VLC är något som kallas en " särskild kolhydrat diet "(SCD) eller BRISTER kosten . I dessa två tillvägagångssätt är det inte mängden kolhydrater som är viktig, men typen av kolhydrater. Teorin är att ju längre kedja kolhydraterna (disackarider och polysacharides) är de som matar dåliga bakterier i våra tarmar, medan kortkedjiga kolhydrater (monosacharides) inte utgör ett problem. I praktiken vad detta innebär är att alla spannmål, baljväxter och grönsaker stärkelserika bör elimineras, men frukt och vissa icke-stärkelserika rotfrukter (vinter squash, kålrot, rovor, rotselleri) kan ätas. Dessa är inte "low-carb" diet, per se, men det finns anledning att tro att de kan vara lika effektiv vid behandling av halsbränna och GERD. Se avsnittet Resurser nedan för böcker och webbplatser om dessa dieter, som har använts med dramatisk framgång för att behandla allt från autism (ASD) för att Crohns sjukdom.
Var noga med att undvika de bearbetade låg carb mat som säljs i snabbköp. Istället föreslår jag vad som är känt som en "paleolithic" eller "Primal" inställning till kost. Mark Daily Apple är en stor resurs online för denna strategi, och hans bok "Primal Blueprint" är en bra sammanfattning av principerna.
Fruktos och artificiella sötningsmedel
Som jag påpekade i del II , har fruktos och artificiella sötningsmedel har visat sig öka bakteriell överväxt. Konstgjorda sötningsmedel bör helt avskaffas, och fruktos (i bearbetad form i synnerhet) bör minskas.
Fiber
Höga fiber kost och bakteriell överväxt är en särskilt farlig mix. Kom ihåg, nästan alla av fibern och cirka 15-20% av stärkelsen vi konsumerar flykt absorption. Kolhydrater som flykt matsmältningen blir mat för tarmbakterier.
Prebiotika, som kan vara till hjälp för att återupprätta en hälsosam bakteriell balans i vissa patienter, bör sannolikt undvikas hos patienter med halsbränna och GERD. Flera studier visar att fruktooligosackarider (prebiotika) ökar mängden gas som produceras i tarmen.
Det andra problemet med fibern är att den kan binda med näringsämnen och avlägsna dem från kroppen innan de har en chans att absorberas. Detta är särskilt problematiskt i GERD drabbade, som kan redan vara brist på viktiga näringsämnen på grund av långvarig hypochlorydria (låg magsyra).
H. pylori
I del III har vi tittat på möjligt samband mellan H. pylori och GERD. Även om jag tycker att det är en bidragande faktor i vissa fall, frågan om huruvida och hur man behandlar det är mindre klart. Det finns vissa belägg för att H. pylori är en normal hemvist på människans mag-tarmkanalen, och även spelar några skydds-och hälsofrämjande roller. Om detta är sant, fullständig utrotning av H. pylori kanske inte önskvärt. Istället är en LC eller specifik kolhydrat diet förmodligen ett bättre val eftersom det bara kommer att minska den bakteriella belastningen och ta tarmfloran tillbaka till ett tillstånd av relativ balans.
Undantaget från denna kan vara i allvarliga eller långvariga fall av GERD som inte svarar på en VLC-eller LC dieten. I denna situation kan det vara värt att få testas för H. pylori och behandla det mer aggressivt.
Dr Wright, författare till varför magsyra bra för dig , föreslår att man använder kitt (ett harts från en Medelhavsområdet och Mellanöstern mängd pistaschträdet) för att behandla H. pylori. A 1998 in vitro studie i New England Journal of Medicine visade att mastix dödade flera stammar av H. pylori, inklusive några som var resistenta mot konventionella antibiotika. Studier sedan dess, bland annat in vivo experiment har visat blandade resultat. Mastic kan vara ett bra första linjens behandling för H. pylori, med antibiotika som andra val om mastix behandlingen inte lyckas.
Byt magsyra, enzymer och näringsämnen som matsmältningen och är nödvändiga för hälsan
HCl med pepsin
Om du har en öppen läkare, eller en som är medveten om sambandet mellan låg magsyra och GERD, be henne testa dina nivåer magsyra. Testet är mycket enkelt. En anordning som kallas en Heidelberg kapsel, vilken består av en liten pH-sensor och radiosändaren komprimeras till något som liknar en vitamin kapsel, sänks ned i magen. Vid förtäring, sensorerna i kapseln mäta pH i magsäcken innehåll och relä resultaten via radiosignal till en mottagare utanför kroppen.
I fall av mild till måttlig halsbränna, det verkliga provet för magsyra produktion vid Dr Wright Tahoma klinik visar att hypochlorydria förekommer i över 90 procent av tusen testade sedan 1976. I dessa fall ersätter magsyra med HCL tillskott är nästan alltid framgångsrik.
Även tester faktiska nivåerna magsyra är att föredra, är det inte absolut nödvändigt. Det finns en någorlunda pålitlig, "låg-tech" metod som kan utföras i hemmet för att avgöra om HCL tillskott kommer att ge en fördel. För att göra detta test, plocka upp några HCL kapslar som innehåller pepsin. HCL bör alltid tas med pepsin eftersom det är troligt att om magen inte producerar tillräckligt HCL, är det också inte producerar tillräckligt med pepsin.
Obs: HCL bör aldrig tas (och detta test bör inte utföras) av alla som också använder någon form av anti-inflammatorisk medicin som kortikosteroider (t.ex. predisone), aspirin, Indocin, ibuprofen (t.ex. Motrin, Alvedon etc. ) eller andra NSAID. Dessa läkemedel kan skada GI foder som kompletterande HCL kan förvärra, vilket ökar risken för magsår blödning eller sår.
För att minimera biverkningar, börjar med en 650 mg kapsel av HCl w / pepsin i den tidiga delen av varje måltid. Om det inte finns några problem efter två eller tre dagar, öka dosen till två kapslar i början av måltider. Sedan efter ytterligare två dagar att öka till tre kapslar. Öka dosen gradvis på detta stegvis tills du känner en mild brännande känsla. Vid denna tidpunkt, minska dosen till föregående antalet kapslar du tar innan du upplevt sveda och bo på den dos. Med tiden kanske du upptäcker att du kan fortsätta att minska dosen, eller så kan också hända att du kan behöva öka dosen.
I Dr Wright klinik, de flesta patienter hamnar i en dos av 5-7 650 mg kapslar. I min mer begränsad erfarenhet är 3-4 kapslar normen.