Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.21 - 15:15:55 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: fryst sill  (läst 21956 gånger)
0 Medlemmar och 3 gäster tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2012.02.27 - 12:23:53 »

Jag hittade fryst sill från Willys igår. Fiskat i Nordost-Atlanten.
Jag inbillar mig att det är mindre gifter i Atlanten än i Östersjön. MSC-märkt.
16kr för 300g !
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2012.02.27 - 15:39:15 »

Har de börjat med sill igen? De slutade ju med garant-sillen då när den inte fick vara kravmärkt. Är det deras eget märke igen eller Enghav?

Garant var väldigt fin, små jämstora filéer. Enghav är mycket slafsigare och trasigare, så hoppas det är gamla Garant även om de bytt namn på den.  :jump_smoke:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2 skrivet: 2012.02.27 - 16:32:26 »

Jag sprang till påsen och kollade, jap, garant är det  :nod-yes:

jag har nu tre paket upptinade och börjar steka dom när rättikagratängen ska till ugnen.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2012.02.27 - 16:44:39 »

Jag döööör av lycka! Mina "strömmingsflundror" är tillbaka! :smooch:

Är det KRAV igen eller kör de utan (som jag sa till dem att de skulle...)?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2012.02.27 - 16:50:08 »

Dom har gjort som du sade!  :flowers:
Utan krav, men med MCS.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2012.02.27 - 17:22:17 »

Man har ju lite inflytande.  :cool:

Var det så där fina filér då? De kom från Västkustfilé förut och jag tror det var de som tog bort sillen när de inte längre kunde få den KRAV-märkt. De sa att det var hart när omöjligt efter att KRAV ändrade reglerna.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2012.02.27 - 19:14:49 »

Men hur sjutton ska man steka fileérna utan att de fastna på stekpannan??

Jag har gjutjärnspanna och smör.
Hjälper den där ghee här?
På min spis finns skalan till 12 , jag stekte på 7:n och sänkte sedan till 6:n lika väl fastnade skinnet på pannan ändå.  :angry:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2012.02.27 - 19:21:51 »

Du ska ha mycket smör och lägre värme tror jag. Jag brukar panera mina också. Det är så jäkla gott med klassiska strömmingsflundror med smör och persilja emellan. :shy:

Jag har bara vanlig spis med 6 lägen. Jag har på sexan tills smöret är riktigt varmt, sen sänker jag till ettan eller tvåan. Steker sällan kött på varmare än tvåan heller om det inte är typ entrecôte eller biff som bara ska ha stekt yta.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2012.02.27 - 19:23:19 »

Sen nåt jag tycker funkar om pannan blivit lite dålig av disk eller så är att värma upp den lite och gnida in fett med papper eller en trasa. Bara lite alltså, så den blir blank och fin. Sen börjar jag om med stor smörklick. Jag tror det gör att man pressar in fett i ojämnheter och så.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #9 skrivet: 2012.02.27 - 20:12:52 »

Ska läggas på minnet:
smörja pannan först och stek på låg värme.

Hur panerar du?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2012.02.27 - 20:17:26 »

Ströbröd. :shy:
Det är numera mitt enda fusk med spannmål. Jag blandar med pofiber så det blir så lite. Jag tål ju spannmål, så det är mer av princip jag vill utesluta det. Har tänkt jag ska försöka baka eget vitt bröd på typ rismjöl eller bovete och göra ströbröd av, men det blir inte av.

Fisk ska nog generellt stekas på svag värme. Men få fart på smöret först och sänk sen. Om det nu funkar likadant på en sån där modern superspis.  :flirting:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2012.02.27 - 20:48:01 »

jag har fortfarande min gammal skitspis från 1999 .  :angry:
Det börjar bli mer och mer akut dag för dag, men det kommer hela tiden andra saker som äter upp pengar...

Påfiber blir nog bra och lite glutenfritt mjöl kanske,
Men det blir svårt att ha först hög värme och sedan svalare, jag måste ju steka i omgångar.
Det blir 5  omgångar, minst. Så jag kan inte trixa med värmen.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2012.02.27 - 20:54:06 »

Jag tyckte du köpte en sån där häll när ni gjorde om köket.

Bara pofiber är svår tycker jag för det bränns så lätt. När pannan redan är igång behöver du ju bara vrida upp värmen tillfälligt om den börjar bli för låg.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2012.02.27 - 22:07:46 »

Jag fick arslet ur vagnen! Håller på att baka formbröd. :thumbsup:
 Hur det blir vet jag ju inte förstås, tycker det jäser upp lite dåligt. Finns det nån tumregel för hur mycket bakpulver man ska ha per mängd vätska eller nåt sånt? :ignore:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #14 skrivet: 2012.02.27 - 22:16:44 »

Det trodde jag med  :angry:,
men den som vi ville då, kostade över 20 tusingar ( dubbelung med induktionspis).
Renoveringsbudjeten var slut och vi hade en hel del kvar i hallen och sovrummet ( nya garderober mm.)
Så vi stoppade den gamla på platsen och visst står den kvar där då.

Jag har redan släppt tanken om induktionen och kan släppa även tanken om dubbelugnet.
Den gamla spisen är vit, och alla andra maskiner är rostfria, så den MÅSTE bytas ut.
Vi kommer förhoppningsvis flytta om ca. 2 år, så tror vi i allafall nu.
och då är det helt onödigt att investera stora pengar på det här huset.
Dessutom måste vi göra om badrummet där uppe, även om vi gör den så budjetvariant som det bara går,
slukar det pengar... nästa vår blir det studentexamen, båten behöver ny kyl, både jag och maken behöver nya proggressiva glasögon , ett lån petas av... sånt smått  :flirting:
Loggat
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544