Mynlen
|
|
« Svara #15 skrivet: 2012.02.24 - 23:37:04 » |
|
ååh citronfromage ur Bonnier Stora Kokbok utgåva 1960.. jag kan SE bilden framför mig. Läste den boken väldigt mycket... i min ungdom. Men det är mammas bok så...
Tycker ordet fromage är konstigt.. betyder ost på franska :)
Men mmmm få se om jag kan trolla fram ett recept....
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #16 skrivet: 2012.02.25 - 00:09:51 » |
|
Om vi nu menar ungefär samma sak så är citronvarianten underbar. Jag älskar citronsmak speciellt ihop med kesella och annat surt mjölk!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #17 skrivet: 2012.02.25 - 00:43:38 » |
|
Titta så fluffigt och gott! Men väck med hallonen och dit med vispgrädde. Hmm. Den brukar bli gulare också. Riktigt fint mot vit vispgrädde.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Linika
|
|
« Svara #18 skrivet: 2012.02.25 - 00:47:24 » |
|
O.O vad gott det ser ut! Nu vill jag ju ha äggost D: inte snällt :P
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #19 skrivet: 2012.02.25 - 01:00:16 » |
|
Va e äggost? Jag har gjort lc-fromage en gång. Det var precis i början och jag kommer inte ihåg om jag tog bara stevia eller hade lite socker också, men jag minns att det var gott! Å så ska man ha mer citron än det brukar stå i recepten. Det ska bli rejäl citronsmak.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Linika
|
|
« Svara #20 skrivet: 2012.02.25 - 01:07:41 » |
|
tror det finns några smarta recept på det här på forumet :) Det är jättegott :D
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #21 skrivet: 2012.02.25 - 01:17:46 » |
|
Gör det? Rider du förresten?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Linika
|
|
« Svara #22 skrivet: 2012.02.25 - 11:04:17 » |
|
Jag tror jag läste några för några dagar sedan :D
Ja det gör jag :D
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #23 skrivet: 2012.02.25 - 11:57:48 » |
|
bästa chokladmoussereceptet tack. mår fortfarande inte bra och behöver uppmuntras. Tror chokladmousse är en bra kur mot halsont...
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Linika
|
|
« Svara #24 skrivet: 2012.02.25 - 12:27:10 » |
|
När jag gör chokladmousse utgår jag från det här receptet: •100 g mörk choklad •2 st äggulor •ev. 0.5 dl starkt kaffe •ev. 3 msk florsocker •2.5 dl vispgrädde
men jag utesluter kaffet och florsockret. Tycker det blir jättegott ändå. Jag vet inte om det är bäst, men det är ruskigt gott! Bara smälta chokladen, låta den svalna så den inte är över 63 grader celcius och blanda ihop med äggulorna som får sjukt knäpp konsistens. och sen ner med det i grädden som vispats så att den är vispad, men inte jättehårt vispad. blir fyra portioner av det :3
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #25 skrivet: 2012.02.25 - 12:56:15 » |
|
aha tack. Något att testa strax.. kaffet och sockret lämnar jag nog därhän också....
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #26 skrivet: 2012.02.25 - 16:15:01 » |
|
Bara för att ni älskar citronsmak som jag så letade jag fram denna min absolut favorit! http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1218.0.htmlJag har bara inte äta det nu pga. mjölkprodukter, men vänta bara när sommaren kommer, så lever jag bara på den här!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #27 skrivet: 2012.02.25 - 16:57:06 » |
|
Åh fyyyy vad gott det lät. Här kan jag inte få gräddfil.. vad tror du jag kan ersätta det med? creme fraiche som är litet tunnare? Finns olika märken som jag tycker är för flytande, jag vill ha det FAST....
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #28 skrivet: 2012.02.25 - 19:39:36 » |
|
chokladmoussen blev ok men jag tror chokladen hade blivit för kall, det blev som små chokladflingor. Gott det med! nu är jag MÄTT! Barnen gilla inte för den var inte sötad. HA! på det viset kan vi ha den för oss själva hahah!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #29 skrivet: 2012.02.25 - 19:53:57 » |
|
Du är ond, Mynlen.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|