Tina
|
|
« Svara #30 skrivet: 2011.12.14 - 10:28:26 » |
|
Jag har hittat eko men jag vet inte om den är fermeterad rätt. Smakar ok i alla fall, köpte den på Citygross. Jag har soja som smaksättare i olika gräddsåser, i köttfärsrätter och sådant. I Fjällmors köttfärslåda har man soja i såsen man penslar lådan med.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|
Affe
|
|
« Svara #32 skrivet: 2011.12.15 - 15:40:11 » |
|
Såg att dom hade det på konsum hemma ... men vilka priser
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #33 skrivet: 2011.12.15 - 17:01:30 » |
|
nä billiga är de inte direkt.. men de är goda! och hur mycket soya använder man åt gången egentligen?
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Affe
|
|
« Svara #34 skrivet: 2011.12.15 - 17:28:08 » |
|
nä billiga är de inte direkt.. men de är goda! och hur mycket soya använder man åt gången egentligen? Jag kör med japansk soya...finns på coop..... nästan inga kolisar samt lite mildare och inte så ettersalt...ett tips
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #35 skrivet: 2011.12.15 - 18:36:04 » |
|
Vad använder ni soya till?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Affe
|
|
« Svara #36 skrivet: 2011.12.15 - 18:41:07 » |
|
Vad använder ni soya till? tycker det är gott att ha i grytor samt till såsen när jag lagar fläskisar mmm
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #37 skrivet: 2011.12.15 - 18:49:49 » |
|
Det använder inte jag soya till
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #38 skrivet: 2011.12.15 - 20:46:55 » |
|
Den andre, med blå etikett, var dessutom vete-fritt , ska spana efter sånt nästan gång!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #39 skrivet: 2011.12.15 - 20:58:14 » |
|
Brukar det vara vete i sojasås då?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #40 skrivet: 2011.12.15 - 22:13:25 » |
|
De görs ofta på vete och soja som fermenterar ihop, om jag kommer ihåg det rätt. Men veteproteinet förstörs/försvinner/what ever under processen så vad jag har förstått så kan man äta den ändå även om man är känslig mot gluten. Men det beror väl kanske lite på hur pass känslig man är. Läste någonstans att det är så lite gluten eller vad de mätte kvar i slutprodukten att det är knappt mätbart.
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #41 skrivet: 2011.12.15 - 22:42:47 » |
|
Det var vetet min jobbarkompis reagerade på. Hon kan inte äta soja pga veteproteinet. Hade ingen aning om att det var vete i soja innan hon berättade det.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #42 skrivet: 2011.12.21 - 21:42:32 » |
|
Jag läste på Life-tidningen om en finsk kille Jaakko Halmetoja, som hade vego-smoothie-kafe i Tammerfors i Finland. Självklart började jag googla honom. Jag trodde att han var veggo, men icke. Här hans kommentarer och lite om sojan också : http://www.papper.fi/themearticle.aspx?aID=37
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|