Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.25 - 00:44:43 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 2 3 [4] 5   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Den giftiga fisken  (läst 25319 gånger)
0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #45 skrivet: 2011.12.10 - 16:52:31 »

Den borde väl vara rätt ok eftersom den fiskas i Stilla havet.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #46 skrivet: 2011.12.10 - 16:54:06 »

Är det mindre skit där? Är ju toppen i så fall!
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #47 skrivet: 2011.12.10 - 17:26:54 »

hur blir det om man kokar buljong på huvudena o skalen då? förstörst det då?
Loggat



Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #48 skrivet: 2011.12.10 - 17:43:52 »

Om jag fattat rätt innehåller all slags rom mycket mer fett än själva köttet.  :flirting:
och lite mer av bra saker. Jag ska äta färska räkor i kväll och allt i huvudet som jag brukar.
Det går väl inte bort så mycket näring på ett snabbt uppkok av skal och rom.
Jag har gjort det ibland och det blir mycket smak.  :tongue:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #49 skrivet: 2011.12.10 - 18:07:54 »

Storhavs lax har jag också handlat , men vi har ätit mycket makrill också och det är den som jag är osäker om nu.
Lika så älskade stekta sillen  :byecry:

Kanske vi kommer äta bara lax härefter...
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #50 skrivet: 2011.12.10 - 18:17:08 »

Sardiner ligger väl också bra till   :flirting:
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #51 skrivet: 2011.12.11 - 15:07:13 »

Vad jag hört så är Stilla havsfiskar mindre giftiga.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #52 skrivet: 2011.12.11 - 15:13:23 »

Toppen! Köpte två stycken idag som jag ska koka i morgon. Har börjat käka det rätt ofta till frukost, gott till ägg, så det är lika bra att göra mycket på en gång eftersom jag gärna vill koka buljong på skrovet också. Är så sällan man får fiskben nu för tiden.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #53 skrivet: 2011.12.11 - 15:14:33 »

Jag gillar tyvärr inte pinklaxen, tycker den smakar så fiskigt.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #54 skrivet: 2011.12.11 - 15:18:12 »

Säger du? Jag tycker den är skitgod kokt/inkokt, men grava och så är ju ingen större idé.

En billig fisk som däremot är urgod att grava även om den är liten är siklöja om ni kan få tag på det. Förr fanns den att köpa här till kräftfisket, men det är många år sen jag såg nån nu.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #55 skrivet: 2011.12.11 - 20:37:55 »

Ska kanske testa att koka in den, det är ju urgott. Stekt var den inte god.
Loggat

Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #56 skrivet: 2011.12.11 - 22:57:54 »

hur kokar man in lax? vill testa!
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #57 skrivet: 2011.12.12 - 05:56:02 »

Det är bara frågan om att ha lite syra i vattnet, ättika vanligast. Bara lite. Fisken koagulerar på ett annat sätt, blir mjällare på nåt sätt. Om man sen vill göra gelé av spadet är en smaksak. Jag gör inte det eftersom jag bara fryser fisken i bitar. Men ibland gör jag inkokt strömming och har en form i kylen och äter av. Då tycker jag gelén är god.

Här är det vinäger, men jag tycker ättika är godast, mer klassisk smak tror jag.
http://www.recept.nu/1.9315/pelle_johansson/smaratter_tillbehor/fisk_skaldjur/inkokt_lax

Inkokt lax med skarpsås är en höjdare!  :w00t:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #58 skrivet: 2011.12.12 - 05:58:57 »

Här är ett med ättika.
http://www.ica.se/Recept/inkokt-lax-2232/

När man gör små mängder i en liten kastrull brukar jag aldig mäta ättikan. Bara skvättar i en en kapsyl eller så. Bara att smaka att det är lite syra i vattnet. Det ska inte bli starkt som sillag!
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #59 skrivet: 2011.12.12 - 07:43:39 »

skarpsas, vad ar det nu igen. Verkar som om min mamma glomt en del av min svenska matuppfostran. Kanske hon inte gillade inkokt fisk :)
Loggat



Sidor: 1 2 3 [4] 5   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544