Vad är det där maca egentligen?
Nässlor ska plockas späda och kokas soppa på. Fast då MÅSTE du köpa sherry! Utan sherry ingen nässelsoppa.
Har ni nåt bra nässelsnår på tomten? Du vet att det kommer nya späda om man slår av dem hela tiden va? Så kan du torka. Det finns nog en och annan som kan tänka sig att köpa lite hemkört nässelpulver om du startar produktion.
Förresten, strö det i bröddegen! Har absolut för mig att jag sett brödrecept med nässlor i. Inte lowcarb alltså, utan riktigt bröd. Alltså du ska inte göra riktigt bröd. Jag har sett recept på riktigt bröd med nässlor. Så det måste ju gå i ditt knäcke också t.ex. Så får du i dig skiten.
Du ylar nu om något bra Hemul!
Jag plockade nässlor någon sommar när barnen var små och hade det i frallor under hösten. Visst skulle man kunna stoppa det i fröknäcke också.
Jag har kommit på undra över hur mycket näring försvinner vid uppvärmnin, som Raw-foodfolken så mycket försöker undvika.
Finns det någon tummregel ? 25% ,50% 75%? Finns det något av nässlan kvar om man gör knäcke av den? finns det något näring kvar på mina fröer som jag gör knäcke av ??? Snurrigt värre
Och vitamin mineralvärden på livsmedel tex. fineli. är det i råform, hittar man någonstans näringsvärden i kokt form?
Nässelsoppan får jag nog glömma, även om jag älskar den... nässelsoppa av solhavre eller havregrädde