Det kommer nu nyheter även från Finland att smöret börjar ta slut ibland och att brödförsäljningen har minskat.
Jag läste idag en artikel genom en Facebook-sida där finska hjärt-och kärlförbundets ordförande, professor Matti Uusitupa uttalar sig.
Han säger att resultatet av denna hemska mode-dieten kommer så snart som 3-5 år och sjukligheten och dödligheten stiger, det är SÄKERT! Speciellt om "högriskmänniskor" lämnar "den nyttiga dieten".
Han tror också att finländarna kommer till sans rätt fort....
"den här nya mode-dieten" är redan ur modet i USA, men det har inte stackars tröga finländarna fattat än.
Enligt honom blir maten också väldigt ensidigt i långa loppet.
" det dummaste " enligt honom är när man lämnar bort fullkorn som har bevisats i ALLA undersökningar som hälsofrämjande.
SEDAN kommer det UNDERBARASTE :
"- Lehmä syö ruohoa laitumella ja monimutkaisen prosessin kautta se muuttuu maidoksi, jossa on paljon kovaa rasvaa. Rypsiöljy puristetaan suoraan siemenistä. Kumpi on luonnollisempaa ja tuotannollisesti halvempaa?
-kossan äter gräs ute och efter en komplicerat prosses förvandlas gräset till mjölk, där finns mycket av hårda fetter.
Rapsoljan pressas direkt från fröet.
Vilket är mer naturligare och billigare att producera?"
Ursäkta min lilla hjärna men jag begriper inte det komplicerade med att kossan förvandlar gräs till mjölk, det är ju det kossan gör.
prosessen i sig är säkert fysiologiskt helt fantastisk,men för människan är det ju bara mjölka och dricka...
Aldrig kan man pressa med bara två fingrar olja från raps, DÄR krävs det säkert något mer komplicerad