hemul
|
|
« Svara #30 skrivet: 2011.09.09 - 20:07:29 » |
|
Har brunsåsen börjat nu eller var det förra omgången?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #32 skrivet: 2011.09.09 - 20:16:17 » |
|
Säsongens första program var ingen höjdare, det är tydligen farligt att äta kött!
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #33 skrivet: 2011.09.09 - 20:36:06 » |
|
Det är ingen höjdare öht taget. Tyckte det sög förra omgången men det ska visst vara lite LCHF-relaterat med den här omgången. Ska titta på webben så man kan spola.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #34 skrivet: 2011.09.09 - 20:55:24 » |
|
Detta avsnitt var då inte lchf-vänligt ens en gång, vegetarianer skulle alla bli enligt dem. Då tror jag mer på Vetenskapens Värld på måndag, de ska visst ha ett program som ifrågasätter dagens kostråd.
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #35 skrivet: 2011.09.09 - 21:12:02 » |
|
Han vad han nu heter som skrev en bok med Litsfeldt skulle visst vara med.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #36 skrivet: 2011.09.09 - 21:44:25 » |
|
Är osäker på om jag kommer att hinna se programmet tyvärr, men visst sänds det väl på play? Har förmodligen precis kommit hem då så då är det mat som gäller gissar jag.
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #37 skrivet: 2011.09.09 - 22:15:23 » |
|
Jo. Ska titta på webben så man kan spola.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #38 skrivet: 2011.09.09 - 22:50:18 » |
|
Men nu tittade du nog lite dåligt. Det var ju för en gångs skull intressant, om djuruppfödning och köttkvalité och sånt. Har iofs inte sett klart än. De kanske säger att vi ska bli veggosar på slutet. Hett tips: polskt nötkött är bra. För de har små gårdar där djuren går ute och har inte råd med kraftfoder (sagt av slakteriägare). Fast det stämmer inte riktigt med vad man fick se i den där dokumentärern om snusket i Östersjön. Låg inte de där jätteanläggningarna i Polen bl.a.? Karin Bajs var dum!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #39 skrivet: 2011.09.11 - 12:02:07 » |
|
Ja det var lite om uppfödning och köttkvalitet, men jag tyckte att det var mest för att skrämma oss till att bli vegetarianer eftersom de bara visade baksidan men inte förklarade vad man ska titta efter. Jag vet ju vad alternativet till industiuppfödningen är men jag tror inte att de flesta som ser programmet tänker så långt, förmodligen hakar de upp sig på hur eländigt djuren har det, inte på vad de kan förändra.
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #40 skrivet: 2011.09.11 - 13:47:33 » |
|
Så uppfattade inte jag det. Tyckte inte de drog någon slutsats alls. Utom Karin Bajs då. Men det pratades ju om att kraftfoder inte var bra och att gräsbete gav bättre kött. Lite läskigt, började faktiskt gilla programmet lite smått.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #41 skrivet: 2011.09.11 - 14:58:51 » |
|
Nä de drog inte någon slutsats, men bland annat det gjorde att jag fick intrycket av att de tyckte att vi ska äta mindre kött.
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #42 skrivet: 2011.09.11 - 15:10:40 » |
|
Ja, men inte så mycket tycker jag. De hånade ju veggot också. Ivf tycker jag programmet spottat upp sig och det innehöll en hel del intressant. Ska nog titta i fortsättningen. På webben förstås. Så man kan spola.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #43 skrivet: 2011.09.11 - 15:18:53 » |
|
Japp, det är bra att kunna spola förbi vissa inslag.
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #44 skrivet: 2011.09.11 - 20:59:19 » |
|
Jag gillade programmet. Blev riktigt sugen på den där Fällman eller vad han heters köttbitar. Och jag tycker det är bra att dom visar vad det billiga köttet folk köper kommer ifrån. Att kommuner och landsting köper in danskt billigt griskött från grisar som inte får röra sig medan det är förbjudet att ha grisar på det sättet i Sverige. Och ekobonden som tjänar 70 kr per gris, bedrövligt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|