Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.25 - 22:27:06 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Kan man saltkoka all kött?  (läst 34267 gånger)
0 Medlemmar och 3 gäster tittar på detta ämne.
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #15 skrivet: 2011.08.25 - 22:54:38 »

Var sitter den "rullen" någonstans i baken??   :shock:
Ofta blir fetare köttbitar bättre i ugnen, mer smak.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2011.08.26 - 06:25:26 »

Bringan sitter frampå kossan. Jodå, det säljs i butik men oftast färdigrimmat eftersom klassikern är kokt oxbringa med rotmos, vilket är supergott, men det går också att göra grytor på det, då orimmat. Utmärkt till Boeuf Bourguignon, kalops och liknande. CG har alltid färsk. Din bonde mal det nog till färs för att ingen vill ha fett framdelskött längre. Det är ben och massor med bindväv också, så det blir mustiga och simmiga grytor. :tasty:

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,2305.0.html
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2011.08.30 - 01:16:21 »

Hejhej  :wave:

Bringan(ex på oxe) är samma sak som revbenen (ex på grisen), alltså bröstkorgen helt enkelt..  Oftast skärs den ner och mals till nötfärs om man inte begär annat när man skickar på styckning..

Visst går det finfint att göra samma sak med ex rostbiffen som saltrullen om man skulle vilja det,  men man behöver ju inte koka den lika länge. Men om man nu gillar lite mera smak så kan man ju göra en tjälknöl av rostbiffen  :nod-yes:

Bland det goaste jag vet är att lägga in tjocka revbenspjäll i saltlag (Kryddar även lagen med hel nejlika och kryddpeppar bland annat..). Koka revbensjpällen och lägg i press mellan två skärbredor med något tung ovanpå över natten... skär i lagom tjocka skivor och njut – så otroligt gott! 
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2011.08.30 - 07:34:58 »

Vad är saltrulle egentligen? Vilken köttbit är det?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #19 skrivet: 2011.08.30 - 09:52:00 »

Vad är saltrulle egentligen? Vilken köttbit är det?

Våra bitar står det bara " rulle" , något segt bakbit annars, ingen susning var den sitter.


Nora, tack för allt du berättar! Nu vågar jag mig på rostbiffen också.
Jag testade högrev i saltlag. Den låg på laget två dygn i kylen, och det var lite för länge.
Den blev lite för mycket salt bitvis.
Det kan hända att rullen är segare och klarar av längre tid. Men andra bitar kommer jag att köra kortare tid i laget
eller mindre salt i laget ( nu var det 1 dl för 2 liter vatten)
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #20 skrivet: 2011.08.30 - 10:15:49 »

Prova mitt rimningsrecept. Det är nog snällare.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #21 skrivet: 2011.08.30 - 10:45:33 »

Hittar inte din rimningsrecept  :worried:, menar du länken till sjömansbiffen?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #22 skrivet: 2011.08.30 - 11:42:08 »

I charkavdelningen så klart!  :club:
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1353.0.html

Det är samma som man har till julskinka har jag för mig. Jag har ivf använt det med framgång till rimmat fläsk och oxbringa och kortare tid för att möra allt möjligt. Kycklinglår blir fint! Det är bara tiden som skiljer. Om man vill bara möra rör det sig om timmar och om man vill att det ska bli salt också är det mera dagar som gäller. Det blir ju lite salt när man bara mörar också, men inte mer än om man hade saltat när man tillagar det, vilket man så klart inte gör då.

Det är alltså inte ettersalt lag.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2011.08.30 - 15:03:02 »

Om du styckar ett baklår så hittar du saltrullen i lårets bak-kant vid ytterlåret. Det är en avlång muskel som behöver lång tillagningstid och kanske gör sig allra bäst som saltat och kokat.

Loggat

Bra sås reder sig själv ...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #24 skrivet: 2011.08.30 - 16:28:02 »

Tackar!  :rose:  Den kallas saltrulle även rå alltså?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #25 skrivet: 2011.08.30 - 19:02:29 »

Saltrulle kan det väl inte heta rå  :hm-hm:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #26 skrivet: 2011.08.30 - 19:04:30 »

Rårulle?  :loony:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #27 skrivet: 2011.08.30 - 19:18:55 »

bakrulle..  :crazy:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #28 skrivet: 2011.08.30 - 19:40:10 »

kan du inte acceptera att köttbiten heter RULLE ? :flirting:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #29 skrivet: 2011.08.30 - 19:44:48 »

Ungefär lika mycket som att det är köttbullar över hela kossan.  :crazy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544