Bookia
|
|
« skrivet: 2008.02.18 - 09:33:37 » |
|
500g blandfärs 1 ägg 2 msk het valfri chutney 1 tsk salt 3 tsk tandoorikrydda 4 paprikor
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa blandfärs, ägg, chutney och kryddorna till en smidig färs. Skär paprikorna på längden, ta bort kärnhusen. Fördela färsen i paprikahalvorna och lägg med den skurna sidan ner i en ugnsform. Tillaga på den mellersta falsen i ca 20 min. Servera med grönsallad, kall crème fraiche och några oliver.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #1 skrivet: 2008.02.18 - 16:41:17 » |
|
Om de bara har runda paprikor i affären då?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Bookia
|
|
« Svara #2 skrivet: 2008.02.18 - 17:23:50 » |
|
Jag skrev bara av receptet, har inte ändrat i den. Tror det är bättre att köra på vanliga paprikor istället för de långa. De långa paprikorna innehåller nämligen mycket mer kolhydrater än vanliga, därför kallas de för snackspaprikor, eftersom de är mycket sötare. Jag kör detta med gröna paprikor. Funkar utmärkt.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #3 skrivet: 2008.02.18 - 17:35:02 » |
|
Är det sant? Även de där blekgröna? De smakar inte sött, tycker jag.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Bookia
|
|
« Svara #4 skrivet: 2008.02.18 - 17:50:21 » |
|
Blekgröna? Du menar vita. De kallas för vita paprikor. Jag glömde faktiskt de, men du har rätt, de är också spetsiga. Och svindyra. Jag har aldrig köpt de här i Sverige. Håller mig till vanliga billiga gröna.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #5 skrivet: 2008.02.18 - 18:16:15 » |
|
Vet inte. De jag menar är blekgröna och brukar vara mycket BILLIGARE än andra. Inte så stora heller och lite knotiga i formen, inte så perfekta liksom. Brukar finnas fr.a. på invandrarbutiker och salutorg här.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Bookia
|
|
« Svara #6 skrivet: 2008.02.18 - 19:20:50 » |
|
Var är här? Jag brukar titta in på invandrabutiken här i Skövde ibland, men de har rätt så magert utbud när det gäller frukt och grönt. Det de brukar ha ser alltid gammalt ut, så jag köper sånt på Willys istället. Vet faktiskt inte vilka paprikor du menar. Men på vanliga affärer säljer de vita paprikor som är snarare ljusgrönbeigesmutsvita till färgen.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #7 skrivet: 2008.02.18 - 19:34:34 » |
|
Uppsala. Varför ligger detta under Fågel förresten? Tar och flyttar det till kött.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Bookia
|
|
« Svara #8 skrivet: 2008.02.18 - 21:13:55 » |
|
Oj, sorry, my bad.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
skogsstjrna
|
|
« Svara #9 skrivet: 2008.02.18 - 22:02:34 » |
|
Hemul menar nog de vita, som brukar vara ljusgröna. Tillbaka till receptet, det ska vara en massa god riven ost på oxå, t.ex. parmesan. Mums!
|
|
|
Loggat
|
Ha en fettrik dag!
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #10 skrivet: 2008.02.18 - 22:04:46 » |
|
Det börjar bli vanligt med en ny sorts paprika som är från Spanien. De är röda och nästan dubbelt så långa som vanlig paprika, ungefär som jättestora spansk peppar men dessa är inte starka utan söta som vanlig paprika. De gulgrönvita som också är spetsiga kommer vanligtvis från Ungern. Själv tål jag inte någon sorts paprika eller chili överhuvud taget då blir det
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #11 skrivet: 2008.02.18 - 23:03:34 » |
|
Spetsiga paprikor är bra om det kliar i stjärten.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #12 skrivet: 2008.02.19 - 16:26:46 » |
|
Ha, ha.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
|