Nu har jag bakat bottnen till min födelsetårta. Den ska ätas på torsdags kväll.
Hur ska jag förvara den fram till dess?
Frysa, stå kallt, ja jag vet inte.
Det blir väldigt fluffigt om man vispar äggulor för sej och äggvitor detsamma.
Man bara vänder ner lite lätt vispad vita i smeten.
Det mesta i den är malda nötter. För första gången på två år använde jag vetemjöl; 0,6dl plus potatismjöl 0,4 och bakpulver.
Den är så vacker med strimlor av maräng.
Det är synd att bre grädde över den.
Tror jag serverar vispgrädde och bär separat.
Samtidigt kollade jag mitt skafferi, gjorde ingen utrensning när jag började med lchf. Nu var det många bäst före datum som var passerade; skorpmjöl, mussli glasstrutar.
Snål smålänning funderade hur man skulle ta till vara på det; elda i brasan?
Tycker det är hemskt att slänga, tänk om det blir svält
då skulle kolhydraterna
duga väldigt bra.