anod
Full Member
Smörklickar: 8
Offline
Antal inlägg: 138
|
|
« skrivet: 2011.05.23 - 21:28:32 » |
|
satt å läste recept här på forumet, hamnade på ett äldre inlägg om kyckling kiev, . där disskuterades det om panering, kan tipsa om att pofibrer funkar precis lika bra att använda som ströbröd som den "äkta" varan . använder det alltid till att panera fisk o snitzel mm
|
|
|
Loggat
|
\"Always look on the bright side of life\"
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #1 skrivet: 2011.05.23 - 21:43:40 » |
|
Nämen det låter ju toppen. Ska jag testa. Jag är inte så känslig, så jag tar faktiskt ströbröd ibland, men det är ju bara som lyx när jag tycker att det är synd att låt bli, som till rödspätta och strömmingsflundror. Vore bra med något man inte behöver ransonera.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
anod
Full Member
Smörklickar: 8
Offline
Antal inlägg: 138
|
|
« Svara #2 skrivet: 2011.05.23 - 21:52:24 » |
|
här ransoneras jäklar inget panera på så mkt du orkar . tycker precis som du att plattfiskfileer måste paneras! pofibrerna e dessutom toppen att "bröa" kakformar med
|
|
|
Loggat
|
\"Always look on the bright side of life\"
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #3 skrivet: 2011.05.24 - 05:00:07 » |
|
Ska banne mig tina upp ett paket sill och testa lite falska strömmingsflundror.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
anod
Full Member
Smörklickar: 8
Offline
Antal inlägg: 138
|
|
« Svara #4 skrivet: 2011.05.24 - 08:12:50 » |
|
klockan 5 på morgonen? ja jäklar i min lilla låda, du e minnsan ett fullblodsproffs! kan inte annat än att applådera å beundra . nå va tyckte du ?
|
|
|
Loggat
|
\"Always look on the bright side of life\"
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #5 skrivet: 2011.05.24 - 08:48:59 » |
|
Det måste testas. Jag har fortfarande inte gjort den där kycklingen.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #6 skrivet: 2011.05.24 - 15:24:56 » |
|
Nä, jag menade inte att jag skulle göra det på en gång heller! Hade jag varit nyvaken hade det väl kunnat ha hänt, men nu var jag på väg i säng.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
anod
Full Member
Smörklickar: 8
Offline
Antal inlägg: 138
|
|
« Svara #7 skrivet: 2011.05.24 - 16:19:53 » |
|
jaha , å jag som nästan blev stum av beundran inför din nitiskhet
|
|
|
Loggat
|
\"Always look on the bright side of life\"
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #8 skrivet: 2011.05.25 - 01:09:19 » |
|
Jo även jag uppfattade att du skulle rusa iväg till frysen på direkten Hemul! nån som har nått vettigt tipps på panering och frityrsmet till just fisk föresten? jag har aldrig panerat fisk själv... vet att mamma gjort det flertalet gånger.. men då jag aldrig varigt speciellt förtjust i fisk så har jag inte brytt mig om det hela! däremot så har maken och jag flertalet gånger nu köppt färdigpanerade fiskfileer från findus. alltså Inte fiskpinnar, utan fiskfileer. åt pangassiuss i kväll.. i frysen har vi rödspetta och torsk fileer... färdigpanerade... tänkte kolla om de var goda. men då jag blir mer och mer "frälst" utav "River Cottage Filosofin" så känner jag att tiden börjar mogna att prova på det hela själv...
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #9 skrivet: 2011.05.25 - 18:24:06 » |
|
Har du aldrig friterat fisk innan, så är väl det bästa att ta ett redan beprövat recept första gången? Självklart menar jag ett sådant med alla kolisar i behåll. Finns ju mängder på nätet, och i vissa kokböcker också. Utifrån det kan du säkert klura ut något eget bra. Du är ju duktig på sånt!
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #10 skrivet: 2011.05.25 - 18:37:35 » |
|
Det blir faktiskt inte så himla mycket kolisar av lite ströbröd. Man behöver ju inte packa på det, utan kan låta det vara lite glest här och där, det blir gott ändå.
Fritering vet jag inte, men när du steker med panering så vispar du upp ett ägg lite granna med en gaffel i en skål. Så häller du ströbröd på en tallrik. Vand fisken först i ägget och se till att det täcker ordentligt, sedan i ströbrödet. Det sista kan du ju vara lite slarvig med då.
Själv ska jag börja med att testa en blanding och ströbröd och pofiber tror jag. Blir nog i morrn för det är hög tid för fiskmiddag.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #11 skrivet: 2011.05.25 - 19:18:44 » |
|
Jag kom just på en sak. När man friterar camembert, täcker man först osten med vetemjöl, sen med ägg (mycket noga att ägget verkligen täcker vetemjölet och att det inte blir några "hål"), och sist på med ströbrödet. Detsamma måste väl funka med fisk???
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #12 skrivet: 2011.05.25 - 19:28:22 » |
|
Dubbelpanering hade alltid mamma till stekt sill. Men med både mjöl och ströbröd blir det ju ännu mer kolhydrater.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
anod
Full Member
Smörklickar: 8
Offline
Antal inlägg: 138
|
|
« Svara #13 skrivet: 2011.05.25 - 19:44:24 » |
|
det absolut enklaste e att bara vända fisken i ströbröd eller som jag gör nu förtiden i pofibrer, de här med dubbelpanering använder jag bara till snitzel (kött alltså) eller till fisk när det e extra festligt. kan oxå tipsa om att panera i permesanost .banka ut skivor av fläskfile ( ska man va korrekt ska det va kalvfile) till ganska tunna skivor vänd i uppvispat ägg ( förr vände jag i mjöl först men det funkar bra att hoppa över) å sen i finriven permesanost stek i kycket smör på ganska låg värme ganska länge så att köttet blir klart å osten gyllenbrun o lite frasig .kallas piccata milanese . med reservation för stavningen. jättegott
|
|
|
Loggat
|
\"Always look on the bright side of life\"
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #14 skrivet: 2011.05.26 - 01:55:42 » |
|
Jo, men ska man fritera måste det väl täcka? Visst kan man fritera saker som de är, men fisk måste väl ändå ha ett "täcke" runt sig för att bli bra? För övrigt måste man ju inte äta upp all panering. Det räcker ju med att smaka på en liten bit, och sen skrapa bort resten.
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
|