Är ny här på forumet men tänkte bidra med den frukost som jag gillar mest och lagar oftast.
Ingredienser:
3 st ägg
1 dl grädde
Ca 1 dl smulad fetaost, Philadelfiaost eller riven ost. (Jag tar vad jag har för dagen)
Ca 2 msk smör
Salt och vitpeppar.
Italiensk salladskrydda.
Vispa ihop äggen med grädden. Gärna kraftigt eller med en stavmixer.
Salta och peppra.
Värm på smöret i stekpannan tills det slutar bubbla.
Häll i äggsmeten (strax över medelvärme) och börja röra runt konstant med en gaffel eller träsked.
Rör inte för snabbt utan se bara till att allt det rinniga hamnar längst ner i pannan och stelnar vart efter.
Häll samtidigt ner osten som får smälta sakta samtidigt som man rör i äggsmeten.
När knappt något "rinnigt" finns kvar häller man upp omeletten på en tallrik.
Pudra över med Italiensk Salladskrydda.
Jag brukar äta 1 dl Keso till eller ibland ett par cocktailtomater.
MUMS!