hemul
|
|
« Svara #15 skrivet: 2011.03.29 - 19:02:18 » |
|
Ja, Lauritzson kör en speciell variant tror jag. Som jag och LO sa, det finns ju många GI-varianter. Vad jag förstått har Lauritzon också närmat sig lowcarb mer och mer, ivf i början av dieten (ā la Atkins Induction), med mer fett och mindre kolhydrater.
Det är ju bra om Annika sagt att man inte ska äta så mycket chark, men som sagt, det gör det ju tämligen förvirrande att det sägs så mycket olika.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #16 skrivet: 2011.03.29 - 19:33:59 » |
|
Ja jag tror det stod något Atkins-liknande i början av kokboken, att först äta minimalt med kolhydrater och efterhand öka på med långsamma kolhydrater. Men om det var mer fett är jag osäker på. Tror den boken är från 2007. Här kan ni läsa Annikas folder om LCHF. Kostdoktorns folder kan jag inte öppna så den är läsbar, men jag vill minnas att även han (på hemsidan) rekommenderar rena produkter.
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
Fjällmor
|
|
« Svara #17 skrivet: 2011.03.30 - 18:18:01 » |
|
Tack för era tankar! Återkommer!
|
|
|
Loggat
|
Peace, love and all that jazz! /Fjällmor
Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.
Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!
Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #18 skrivet: 2011.03.31 - 00:55:09 » |
|
Jag tycker dock att den här kosten börjar bli mer och mer "allmängiltig". Jag kommer ihåg när jag ramlade in här för ett antal år sen; LCHF var ju punk (som det var då ), för att jämföra det med andra termer. Nu är detta heletablerat. Jag har Svenska Dagbladet som morgontidning, och de hade något sorts påskbilaga. Vad fanns där? Jo, följande: Plättar utan mjöl, Bottenlös paj (fast det kallades inte så) med mera med mera. Mycket av de recept jag har sett här, fanns hux flux i en ganska så stor tidnings bilaga. Det måste väl ändå säga en del om hur mycket det här tänket har spridit sig?
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #19 skrivet: 2011.03.31 - 02:32:34 » |
|
Tidningarna är trendkänsliga. Nån annan bilaga hade säkert fettsnåla recept. Gungorna och karusellen.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #20 skrivet: 2011.03.31 - 09:12:00 » |
|
Ja det är roligt att se hur recepten i tidningarna förändras, även om de oftast inte skriver rakt ut att det är lchf-inspirerat så syns det i receptet. Det går frammåt! Och jag tror det är ett bra sätt att få med sig många ordentligt fettskrämda personer, ju mer de matas med dessa recept, desto närmare kommer de punkten där det inte längre känns så främmande. Många gånger är det nog utnötningsprincipen som är mest effektiv, det var förmodligen den som fick dem att en gång följa den fettsnåla dieten.
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #21 skrivet: 2011.03.31 - 11:50:41 » |
|
Tidningarna är trendkänsliga. Nån annan bilaga hade säkert fettsnåla recept. Gungorna och karusellen.
Det fanns fettsnåla recept också. Vad jag menar är bara att för några år sen var det nästan otänkbart att göra plättar utan mjöl. Det skulle vara åtminstone dinkel eller bovete.
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #22 skrivet: 2011.03.31 - 12:18:29 » |
|
Absolut.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #23 skrivet: 2011.04.03 - 12:00:00 » |
|
Snubblade över detta hos Kostdoktorn där han kort beskriver skillnaden mellan GI och LCHF.
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #24 skrivet: 2011.04.03 - 13:36:12 » |
|
Det var ju det jag sa.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Fjällmor
|
|
« Svara #25 skrivet: 2011.04.04 - 11:03:59 » |
|
Tack för era tankar!
Det verkar som om den stora skillnaden är just spannmålens vara eller icke vara.
hur mycket fett HF innebär varierar väldans individuellt
(enligt min högst ovetenskapliga lilla frågestund)
|
|
|
Loggat
|
Peace, love and all that jazz! /Fjällmor
Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.
Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!
Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #26 skrivet: 2011.04.04 - 20:05:11 » |
|
Jag var hos Paulun och gick kurser och var med i GI-viktkoll. Fy vilken skit, funka inte alls. Hos Paulun skulle man äta grötfrkost med banan och ett ägg. Gjorde man det skulle kilona rasa, jo tjena.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Nizhoni
|
|
« Svara #27 skrivet: 2011.04.04 - 20:17:08 » |
|
Just Paulún gillar jag inte alls, han vill bara göra sig pengar på att lura folk.
|
|
|
Loggat
|
"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938
|
|
|
Ena
|
|
« Svara #28 skrivet: 2011.04.05 - 12:19:48 » |
|
Just Paulún gillar jag inte alls, han vill bara göra sig pengar på att lura folk. Tror jag inte. Han vet kanske inte bättra.
|
|
|
Loggat
|
"Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga" Oscar Wilde
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #29 skrivet: 2011.04.05 - 14:12:18 » |
|
Han har i varje fall rekommenterad en jäkla massa tillskott genom åren som han sedan ogenerad ändrat åsikt om och inte tyckt varit bra längre.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|