Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.23 - 00:47:13 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: alpro soya vegetabiliskt yogurt  (läst 20837 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2011.01.12 - 13:46:29 »

När jag just nu inte tål mjölk, har jag börjat kika in lite på soja-avdelningen.
Mot bättre vetande.

Jag har läst länge sen om soja och vet från min vegetariska period att sojan var den bästa som fanns.
Nya läror unde LCHF-perioden visade det sig att sojan var inte alls bra.
Jag har undvikit soja sedan dess, men minnet sviker just nu, vad är det som är felet med sojan idag?
Någonstans i min minnesförråd vet jag att soja i asien tillverkas på helt annat sätt än vår västerländska produkter och där i prosessen händer det något som förstör det goda.

Är det då bra om jag använder soja-bönor i dess naturliga form och tillverkar saker av den själv.
( inte att jag ens vet vad jag skulle tillverka... :laugh:) men alltså är det något grundläggande fel på självaste bönan?

Nu till burken som jag handlade idag.
-naturell vegetabilisk alpro soya yogurt-

innehållsförteckningen säger så här:

vatten
skalade sojabönor ( 7,9%) ( ekologiska)
tapiokasirap ( ekologiska)
stabiliseringsmedel ( pektin)
majsstärkelse
surhetsreglerande medel ( citronsyra)
havsalt
syrakultur ( bifidobakterium)
yogurtkultur  S.thermophilus,L bulgarius)

Energi: 50kcal / 100g
protein 4,0g
kolhydrater 2,8g
fett 2,3 g

För mig låter produkten ändå hyfsat ok när man tänker på kolisar och ingredienser i övrigt.
Men själva sojan undrar om jag ska blanda mig i eller inte.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2011.01.12 - 14:01:58 »

Nej, det är tvärtom. Traditionella sojarätter är jästa och den processen förstör ivf delvis det dåliga med soja. Vad jag förstår har inget folk ätit soja rakt av - förrän nu.
Googla på WAPF. Det finns hur mycket som helst som soya där.
http://www.google.com/search?q=soy%20site%3Awestonaprice.org
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #2 skrivet: 2011.01.12 - 19:29:04 »

Jag har också använt mig av sojaprodukter en hel del. Jag tror inte att det är så farligt. Eftersom man inte kan använda några mängder pga den vidriga smaken  :badtongue: , så påverkar den nog inte så speciellt mycket. Det enda som smakade ok i Alpros sortiment var någon persikoyoughurt, och tom den tröttnade jag på ganska så omgående.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2011.01.12 - 19:45:52 »

Ja fy fasiken. Jag förökte lära mig äta sojabönor när jag trodde bönor var nyttigt. Jag tror aldig jag lyckades förtära mer än 3-4 stycken. Var kanske tur det.

Var det inte vi som pratade om limabönor förut? Butter beans? DET är gott det!  :drool:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #4 skrivet: 2011.01.12 - 23:22:33 »

Visst var det vi. Och nu har jag dessutom hittat ett toppenrecept med just limabönor. Det är från "Masterchef Australia", och om jag hittar det, så ska jag försöka göra en liten länk till dig här. För det var fantastiskt gott, även om jag använde mindre bönor.   :dribble: :heart_throb:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #5 skrivet: 2011.01.12 - 23:29:40 »

Här är det! Laga, ät och njut!

http://www.masterchef.com.au/georges-homemade-baked-beans.htm

Nästa gång jag gör det, tänker jag sabba ursprungsreceptet med lite honung, men det är mest för att jag gillar lite sötma till starka eller salta saker.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2011.01.13 - 06:16:12 »

Låter väldigt gott!
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #7 skrivet: 2011.01.13 - 21:20:46 »

soya-yogurten smakade  :puke1:
Jag försökte blanda i lite vinbär, men det hjälpte inte.
Allt åkte ner i toan!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2011.01.13 - 21:33:35 »

Bra!  :lol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #9 skrivet: 2011.01.13 - 22:19:33 »

Jag sa ju att det var äckligt! Fast soyagrädden går faktiskt att använda som färgsättare i gräddrätter. Tänk bara på att smaka av för att kunna krydda över smaken av soyagrädden.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2011.01.14 - 15:30:17 »

Kommer inte att färgsätta min mat med soyagrädde :nonono: , är heller utan.

Men den där burken av cf-ersättning som vänninan hade hittat till nyårshelgen.
är jag fortfarande nyfiken på, måste kika i specialavdelningen nästa gång.

Men den var inte i alpro-soya-serien, utan något annat.
Burken var rund om kanterna som CF-burk, men lite bredare och plattare.
Känner någon igen?
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #11 skrivet: 2011.01.15 - 00:07:14 »

Om du inte tänker använda soyagrädde, tycker jag nog att du ska ta en funderare på kokosmjölk. I burkarna brukar det gräddiga liksom stanna, och det innebär att man kan använda bara det om man vill.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #12 skrivet: 2011.01.15 - 22:12:26 »

Jo vi använder kokosmjölk till fisksoppan vanligtvis med grädde,
men jag ska komma ihåg det där, att använda bara kokosmjölk till nästa soppan.

Jag är inte någon stor kokosfan, men mjölkvarianten fungerar.

MÅSTE komma ihåg det till grytor och  såser! Tack Corny!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2011.03.18 - 13:53:33 »

Corny, gissa vem som har köpt limabönor!  :cheeky:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #14 skrivet: 2011.03.18 - 14:58:15 »

Åhhhhh!  :inlove: Bara att äta och njuta nu då!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544