Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.23 - 21:14:23 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Fiskgratäng ala Affe  (läst 5387 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« skrivet: 2008.02.01 - 13:58:37 »

 :lick:

Detta behövs till Gratängen tillagningstid C.a 45 min.

Torskblock eller valfri liknande fisk 2X250 gr
Frysta billiga räkor skalade typ Lidels för 39 kr för en påse på 400 gr
I Liten burk Lomanders bearnässås  ( Hyvsat innehåll gällande kolisar inte så mycket konstgjorda saker)
I Mozarella ost Maxi eller två vanliga mindre mozarellor
Blomkol ett normalstort huvud eller frysta bitar 400 gr.
Grädde 40% 2 dl
1 ägg, gärna ekologiskt
Smör.
salt
peppar
dill
Stavmixer
Ugnsvärme 225 gr
_____________________________ _____________

Gör så här:

Ta en ungsfast form gärna av glas, smöra i botten , lägg fiskblocken med en klick smör samt salt och peppar.
Låt stå i värmen tills de har nästa mjuknat helt ( C.a 15 min)
Ta ut formen , låt vila medans ni gör i ordning en Blomkålsmos eller pure..
Koka blomkålen i lite vatten under lock med en klick smör och salt tills de är mjuka, sila av vattnet.
Klicka i rejält med smör och salt samt dill i kastrullen, ta stavmixern, mixa tills det ser ut som potatismos i färgen och att det är slätt och fint, tillsätt ägget och lite grädde mixa tills det helt har blandat sig.

Ta nu formen med fisken och ta de tinade räkorna och lägg i ett tjockt lager runt och på fisken.
Häll moset runt fisken ( Ej på) bred ut såsen på fisken och räkorna, riv mozarellan och strö över allt.... strö över torkad eller färsk dill....
In i Ugnen tills den fått vacker färg ( c:a 20 min).....

Gott gottigott gott..

Gör som norrmännen servera gärna med ett glas rött vin... annars går det bra med citronvatten..

Affe
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.02.03 - 14:45:08 »

Detta låter förträffligt och ska snarast provas. :chef2: :chef:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2008.02.03 - 15:14:48 »

Detta låter förträffligt och ska snarast provas. :chef2: :chef:

Lägg gärna ut vad som tycktes..... :flirting:

Affe
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544