Nu har jag provat att göra dem med mandelmjöl istället för linfrön. Mycket bättre! De håller ihop bättre och smakar bättre.
Det blev mandelmjöl kvar, när jag hade malt färdigt till sconesen. Så jag improviserade, och gjorde tabberas på det vispade ägget också. Inget får förfaras....
1 platt brödkaka
½-1 dl Mandelmjöl
2 tsk Fiberhusk
ca 25 g Smör
1 litet Ägg
1 finhackat Fikon
Blandade ihop allt. Lät den stå vid sidan om en liten stund och vila. Sen smetade jag ut den på en bakplåt och skjuts in i ugnen. 250 grader 7 minuter i ugnen.
Med smör på och en skiva ost blev det riktigt mums. Maken ville kalla den för mandelkubb. Men det blev inte som mandelkubb i formen. Och alldeles för osöt med bara fikonet som sötning. Så den fick heta Mammas fikon-mandelbröd. Fett god var i alla fall omdömet från store sonen.
Jag ska göra en riktig sats om några dagar igen, så får vi se om det fortfarande är gott.