Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 12:06:17 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: vitt bröd  (läst 5710 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« skrivet: 2008.01.31 - 23:05:38 »

--------------------------------------------------------------------------------
6st medelstora ägg
200g creme fraiche 34%fett
½dl smält smör
150g BakePro (Dalblads vassleprotein naturell 6Kh/100g)
2krm salt
1tsk bikarbonat (lite drygt)

Vispa samman allt och häll i en stor limpform klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 180grader. 45minuter.
Vill gärna pysa över kanten 
Brödet har bra hållbarhet i kylskåpet(4-6 dagar)

Innehåller ca /100g:

280kcal, 23g protein, 21g fett, 2,5g kolhydrater.
 
Går utmärkt att frysa. Slär tunna skivor då smakar det bäst.
 
Lite information om BakePro
Bake Pro finns i hälsokostaffären. Har dom inte hemma så be att dom tar hem. Finns i 3 kilos hink. Hinken kostar ca 510kr. Men det är drygt. 1dl väger ca 30g.
Info jag läser från hinken:
Dalblads nutrition Bake Pro
Bak- och matlagningsprotein.

Ett rent vassleprotein utan några tillsatser.
Loggat

Vira
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #1 skrivet: 2008.02.01 - 15:04:22 »

Ja-has här får jag då förklaringen vad BakePro är !  :thumbsup:

Jag ska ställa en allmän fråga om ämnet ,så jag får klart för mig vad som är bra här.
Loggat
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #2 skrivet: 2008.02.01 - 17:03:45 »

Finns även i 1kg hink
Loggat
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #3 skrivet: 2008.04.12 - 17:12:30 »

Bakade detta brödet idag. Gjorde en liten ändring på prov och den blev lyckad :lol:.
Minskade BakePro till 100g, lade till 30g Fiber Husk och ½dl vatten. Då blir det 2gKh/100g bröd.
Ska ha det att göra smörgåstårta av :smile:
Loggat

Vira
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544