Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.23 - 06:37:01 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Vitt bröd med Linfrön  (läst 9894 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« skrivet: 2008.01.31 - 22:58:17 »

6 Ägg
200g Creme fraiche 34%
50g smält smör
100g hela linfrön
20g Fiber Husk (finns där det glutenfria mjölet står, små påsar)
Vispa samman och låt linfrön och fiber husk svälla lite.
Tillsätt sedan
70g BakePro
1 tsk bikarbonat (se till den blandas väl i proteinet)
1 dl vatten
Vispa väl. Smeten ska bli som en tjockflytande sockerkakssmet i konsistensen. Känns den för fast tillsätt lite mer vatten.
Häll upp i bakplåtspappersklädd stor brödform.
Grädda ca 55 min 175-180grader. Ta ut brödet ur formen, låt kallna på galler under en brödduk.

Innehåller per 100g ca: 15g P, 1,8g Kh, 27g F

Skär tunna skivor ca 6mm tjocklek, då smakar det bäst. Är det för tjocka skivor blir det förmäktigt att äta.

Går utmärkt att portionsfrysa.
Loggat

Vira
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #1 skrivet: 2008.02.01 - 14:57:51 »

Vad är BakePro ? :confused3:
Loggat
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #2 skrivet: 2008.03.03 - 22:21:01 »

6 Ägg
200g Creme fraiche 34%
50g smält smör
100g hela linfrön
20g Fiber Husk (finns där det glutenfria mjölet står, små påsar)
Vispa samman och låt linfrön och fiber husk svälla lite.
Tillsätt sedan
70g BakePro
1 tsk bikarbonat (se till den blandas väl i proteinet)
1 dl vatten
Vispa väl. Smeten ska bli som en tjockflytande sockerkakssmet i konsistensen. Känns den för fast tillsätt lite mer vatten.
Häll upp i bakplåtspappersklädd stor brödform.
Grädda ca 55 min 175-180grader. Ta ut brödet ur formen, låt kallna på galler under en brödduk.

Innehåller per 100g ca: 15g P, 1,8g Kh, 27g F

Skär tunna skivor ca 6mm tjocklek, då smakar det bäst. Är det för tjocka skivor blir det förmäktigt att äta.

Går utmärkt att portionsfrysa.

ÄNDRING AV RECEPTET

6Ägg
230g creme Fraiche
50g smält smör
100g linfrön
30g Fiber Husk
Vispa samman, låt svälla
70g Bake Pro
1 tsk bikarbonat (blandas väl i proteinet)
1 krm salt
0,5dl vatten

Vispa samman väl. Grädda ca 175 grader i 60 minuter. Stäng av ugnen, låt brödet kallna i ugnen.

14g P, 21g F, 1,5g Kh/100g

Skär tunna skivor.

Jag gör två bröd samtidigt så har jag i frysen :drool:

Loggat

Vira
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2008.03.03 - 22:27:17 »

Du är så glupsk!  :thumbsup:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #4 skrivet: 2008.03.03 - 22:43:49 »

:nonono: Jag är smart :cool2:
Loggat

Vira
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2008.03.03 - 23:56:10 »

 :clapping:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2008.04.15 - 07:30:44 »

och jag måste nog prova igen...
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544