Jag brukar göra en kanongod falsk potatisgratäng med rättika!
Den är från kokboken LCHF till vardags.
Sätt ugnen på 225.Skala och skiva rättikan i tunna skivor.Koka i 20-30 min ilättsaltat vatten under lock. Ånga av skivorna. Sedan gör jag som jag brukar göra potatisgraäng. Varvar med salt, peppar, gullök, riven ost i lager. Häller över lite grädde (0,5 dl) som jag pressat i vitlök. Överst strör jag på ost och hyvlar över smör, gratinerar tills den fått fin färg.
Enligt boken ska man ha följande:
800g rättika
100 g smör
0,5 dl vispgrädde
7-8 dl riven ost
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
Smörar formen. Varva den förvällda rättikan med ost och vitlök. Avsluta med rättika, salt, peppra och häll över grädden. Hyvla över resten av smöret.Gratinera 20-30 min. Jag tyckte det blev för mycket smör så jag fick hälla bort en hel del.
Barnen märkte inte att det inte var potatis!!!
![:clapping:](https://forum.fetbobba.net/Smileys/bobba/clapping.gif)
Jag kanske ska prova att odla lite rättika i år? Kul med lite nytt i landet!