Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2021.11.29 - 04:49:41 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: rödbetor  (läst 7597 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2010.10.18 - 05:52:36 »

Jag testade att odla rödbetor för första gången i år.
De verkar vara goda och neutrala grönsaker på långpannan.
Klart värd att odlas mer!
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #1 skrivet: 2010.10.18 - 06:17:47 »

Rödbetssoppa!!!  :inlove: Det kan du göra med alla dina hemodlade rotsaker. Rödbetor, morot och vitkål. Och så gott!  :drool:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2 skrivet: 2010.10.18 - 07:31:27 »

Har aldrig tänkt tanken... låter intressant!
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #3 skrivet: 2010.10.19 - 03:16:23 »

Tänk den tanken snabbt då, och omsätt i handling!  :whink: Det är enkelt, och det är gott, och med kött i blir det säkert ännu bättre! Jag brukar nämligen köra den vegetariska varianten. Ren penga- och tidsbesparing från min sida, men du har ju en massa stora karlar att ta hand om.  :lol:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2010.10.26 - 23:35:46 »

Jag hade lite spaghettipumpa och köttfärssås i tankarna tills i morgon,
och ändrar nog inte planen, men på torsdag skulle en soppa sitta fint.
Då åker även rödbetorna med!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2010.10.26 - 23:47:36 »

Lägger du aldrig in?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2010.10.28 - 05:02:19 »

Njeij, jag har aldig gjort det och har inte odlat så mycket rödbetor.
det blir intressant att testa om dom klarar sig i sandhinken som morötter.

Men när du säger att inlägga, så skulle jag kanske testa en burk...

Har ni någon bra tips om laget eller ska jag rota mina gamla kokböcker. :confused3:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2010.10.28 - 05:12:31 »

Standardlag och lite kryddor bara. Jag kan tipsa om att stevia passar finfint, så jag använder inget socker till det.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #8 skrivet: 2010.10.28 - 21:33:01 »

Hmm, någon dag skulle jag kunna ge mig på det , då skulle även det vara testad!
Och att kunna använda stevia är ett stort + !

jag funderar bara hur jag doserar stevian, jag har ju min egen gröna och jag vet inte riktigt
hur mycket ska jag tänka där, det går visst inte riktigt prova sig fram.
utan resultatet blir det som det blir...
Klurar på något, men troligtvis först om en vecka eller två
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2010.10.28 - 21:38:14 »

Varför går det inte att prova sig fram?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2010.10.29 - 07:30:15 »

Det är bara min okunskap som talar... men är det inte så att man kokar dom i laget och sedan är dom färdiga
och smakar det som man har lyckats blanda i lagen?
Om man gör en fel blandning smakar dom fel också, eller?

Kan man ändra smakbalasen efteråt eller under resans gång?


jag har inte ens läst någon recept ordentligt, man kanske bara kokar dom i vatten först och sedan häller laget i burken... men då är det ännu viktigare att blanda rätt från början, för då tar det kanske tid innan smaken stätter sig i betan.

jag låter helt vimsig , och är det också, för klockan är sen och jag har som sagt inte läst någon recept än :shy:!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2010.10.29 - 07:52:07 »

Det sistnämnda. Du kokar dem hela med skal och allt i vatten och eventuellt lite salt. Snoppa dem inte, då börjar de blöda.Tar 1/2 - 1 timme sådär. Lägg i de stora först och vänta med de små så blir alla klara samtidigt. Sen  spolar du iskallt vatten på dem en god stund så de kyls ner snabbt. Då kan man liksom pluppa av skalet, så där som när man skållat mandel, fast de här är större då.  :tongue:

Sen kokar du lagen. Det är lätt att hitta recept. Jag brukar ha kryddpeppar, nejlika (det är inte alltid det står men det är gott i), en liten pepparrotsbit, lagerblad och lite salt (obs lite!). Och ättika och vatten förstås. Och stevia. Du får smaka av helt enkelt. Skiva rödbetorna och lägg i burkar. Du kan köra med hela också. Slå över den varma lagen, sätt på locket. Klart!

Det här receptet är nog OK. Fast de har nejlikor och ingen kryddpeppar. Jag röstar för båda och lagerblad. En pyttebit pepparrot om du har, som en halv lillfingersnagel per kg betor räcker. Se till att fördela kryddorna på alla burkarna sen.
http://www.kokaihop.se/recept/inlagda-rodbetor

Förresten gillar jag pepparrot jättemycket! Vi ska ha det på farmen va? Visst?  :flirting:

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #12 skrivet: 2010.10.29 - 15:01:07 »

Dom gånger jag har testat pepparrot har jag gillat det, undrar varför jag inte använder det
regelbundet ... :blush:

På farmen ska vi odla alla grönsaker, eller diskriminerar du vissa ?
Loggat
Ena
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 287


« Svara #13 skrivet: 2010.10.29 - 19:36:03 »

Lyckligtvis kan vi inte odla kryddpeppar.   :puke1:
Loggat

"Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga"
Oscar Wilde
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2010.10.29 - 22:18:46 »

Va? Kryddpeppar som är så gott till nästan allt!  :shock:

Jag vet! Pepparrot är t.ex. supergott i stället för peppar når man steker fläskkött. Inte sås alltså, utan direkt i pannan på slutet.  Eller i köttfärsfräs/pytt. Jag har varit helt lyrisk de gånger jag testat det, ändå blir det nästan aldrig av. :confused3:

Har du pepparrot nu? Om inte och du tänker sätta det, du vet att det är rena ogräset va? Omöjligt att få bort. Så det är bäst att sätta det nånstans där man inte har nåt annat värdefullt. Vi hade en utbredd pepparrotsodling hemma. :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544