Hur hinner jag ta vara på allt, en sak varje dag, så är det enklast.
Skördetiden börjar ju vid midsommar och slutar i slutet av november.
Så jag har många dagar på mig,
däremot är det väldigt jobbigt under maj fram till midsommar när allt ska planteras.
Frösådder och sättlökar går att sätta tidigare, men alla småplantor ( hundratals)
får vänta oftast till början av juni då man kan se väderprognosen två veckor framåt
och få en humm om möjliga järnnätter.
Sedan om det är fritt fram, vill man ju få allt på backen fortast möjligt.
Då måste man även stå och vattna timmar för att allt ska komma igång.
För det är alltid för torrt i maj-juni och jag har inte fått grästäcket över alla plantor då.
Vi planerar maten efter vad som är moget för dagen och sedan under vintern efter vad som finns i förrådet och frysen.
Nästa år har vi en som tar studenten vid järnnätterna.
Jag funderar redan nu för fullt hur jag löser allt då.
För planer om nästa år görs ju vid jul och från januari börjar nysådder.
Vissa saker har jag redan bestämt att inte odla nästa år , just pga. tidsbrist.
Jag måste prioritera bara bassaker, inte experimentera med något, baka färdigt mycket i frysen och
verkligen organisera allt i god tid.
För min stresstålighet är inte det bästa och jag vill inte kollapsa vid sonens fest.