hemul
|
|
« Svara #15 skrivet: 2010.08.25 - 19:29:18 » |
|
Fast nu har jag 6 stycken och nu vet jag inte hur jag ska kunna låta bli dem till läggdags (har bara smakat ett hörn). Det är inte meningen att jag ska äta nåt mer förrän då nämligen.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Fjällmor
|
|
« Svara #16 skrivet: 2010.08.25 - 19:36:12 » |
|
dansa...? spamma slv..?
|
|
|
Loggat
|
Peace, love and all that jazz! /Fjällmor
Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.
Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!
Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #17 skrivet: 2010.08.25 - 22:47:10 » |
|
NU äter jag. Jättegott var det, med smör och ost på. Har inte ätit bröd på hela sommarn, så de där 4 som ska sparas lever farligt nu.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Fjällmor
|
|
« Svara #18 skrivet: 2010.08.26 - 07:33:31 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Peace, love and all that jazz! /Fjällmor
Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.
Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!
Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #19 skrivet: 2010.08.30 - 22:45:54 » |
|
Har just intagit 3 stora såna häringa saker med 1 kg kräftor som pålägg. Nedsköljt med ett glas gräddmjölk. Jösses så gott det var. Det här var ett jättebra recept! Så himla bra att kunna svänga ihop det på en impuls också, det går ju så fort.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #20 skrivet: 2010.09.16 - 18:59:36 » |
|
Mmmm Gräddmjölk! .. har snöat in lite på det hemma just nu... ca 1/3 grädde + 2/3 gammeldags mjölk = Supergott!!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #21 skrivet: 2010.09.16 - 19:12:13 » |
|
Vet ni förresten hur mycket kött det är på 1 kg kräftor? Jag fick ut 103 g. Klorna var små och hårda, så dem orkade jag inte bråka med, de fick gå till fond (som förövrigt doftade himmelskt) men jag äter det mojsiga i kroppen också. Har funderat på om jag vägde fel, för det var rediga högar på mackorna, men det kanske är blir mycket luft i.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #22 skrivet: 2010.09.16 - 23:08:24 » |
|
Det är sällan någon dricker mjölk här längre, det smakar för blaskigt. Sommarens " mansikka-maito" " mustikka-maito" " jordgubbs-mjölk" " blåbärs-mjölk" alltså mjölk - färska bär på tallriken jag har bytt till grädde+ färska bär. Den äldsta sonen dricker numera 2-3 dl grädde till frukost...
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #23 skrivet: 2010.09.16 - 23:14:10 » |
|
Man kan blanda.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|
berittis
|
|
« Svara #25 skrivet: 2010.10.10 - 15:01:41 » |
|
Låter gott. Måste testa men tar nog ett glas vin till istället, Rosé kanske. Vad har du för ugnsvärme och hur länge har du plättarna i ugnen?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #26 skrivet: 2010.10.10 - 16:37:03 » |
|
Det har nog varierat faktiskt. Verkar inte spela så stor roll, men inte för varmt är nog bra för när de tar färg går det fort. Tar nog mindre än 10 minuter. Rödvin till krabba? Går det? Jag ville egentligen ha gräddmjölk för det var så gott till kräftorna, men bantning tvingar fram de konstigaste beslut vet du.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
berittis
|
|
« Svara #27 skrivet: 2010.10.10 - 16:46:43 » |
|
Torrt vitt vin, då? Passar till krabba, tycker jag. Men visst är det gott med lite pilsner till maten. Ibland.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #28 skrivet: 2010.10.10 - 17:51:59 » |
|
Dricker man bara en flaska så blir det inte så farligt med kolisar, om man inte nollar förstås. För mig blir det mindre än normalt, för jag äter ju inte potäter till krabba.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
berittis
|
|
« Svara #29 skrivet: 2010.10.10 - 18:22:50 » |
|
1 flaska! Jag tänkte mig nog bara ett glas.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|