Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.12.12 - 12:46:47 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: rabarber  (läst 13894 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2012.06.03 - 16:50:09 »

Vi var lite sena i år med rabarberpajen, men i går gottades även en sådan tillsammans med hemmagjord glass!
Lite blev det över till frysen.
Det börjar vara dax att skörda resten och frysa in allt.
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #1 skrivet: 2012.06.04 - 14:23:24 »

Marianne har en paj i sin blogg som verkar supergod. Tyvärr ryms den inte i min kalorireducering  :worried:
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2012.06.04 - 14:29:44 »

 :lol:

Nä, det är skit! Man får plocka bort allt det där extra.  :so_mad:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2012.06.04 - 15:45:18 »

Vi var lite sena i år med rabarberpajen, men i går gottades även en sådan tillsammans med hemmagjord glass!
Lite blev det över till frysen.
Det börjar vara dax att skörda resten och frysa in allt.


Hur gör du rabarberpaj idalinda..?

mina knoppar sig upp i detta nu...

Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2012.06.04 - 16:08:23 »

JAG gör rabarberfräs och det är lika gott som paj och mindre kladd. Jag steker helt enkelt raparberbitar i stekpannan, i smör förstås. Sen häller jag över mixad mandel eller andra nötter, det kan gärna vara lite bitar kvar. Strör över stevia och lite råsocker av nåt slag och steker tills det blir knaprigt. Är jag riktigt busig tar jag lite ströbröd också för att få den rätta smaken, bara någon tsk eller två till en portion. Det går åt mycket smör, så det är lite kört med kalorierna för man ska ju ha vaniljsås till också. Man kan göra som smulpaj i ugnen också, men det är risk att smulet bränns då.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #5 skrivet: 2012.06.04 - 21:29:48 »

Hemulen har nog förklarat ingredienserna, jag använder de samma men kör det hela i ungsplåten så att det ska räcka till fem...

Jag hackar rabarber i små bitar, strör över socker och rikligt med kanel.
Sedan tar jag smör och arbetar i den mandelmjöl, nötter, iblad lite havregryn och annat liknande.
Det blir kanske 100g smör på en ungsplåt.
Smular allt över rabarbern och stoppar i ungnen då vi börjar äta huvudrätten.
Pajen brukar vara klar när vi har ätit---  :lol:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2012.06.04 - 21:48:20 »

Jag trodde du bakade en riktig paj, alltså en sån med skal. Det kanske var till något annat?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #7 skrivet: 2012.06.04 - 21:51:33 »

Jag har alltid gjord smulpaj till rabarber, även på HCLF-tiden.
Någon pajbotten testade jag ett tag sedan, men kommer inte ens själv ihåg receptet nu,
kommer bara ihåg att vi tyckte att det var en pajbotten på riktigt.
MÅSTE få någon ordning på mina recept någon gång...
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #8 skrivet: 2012.06.04 - 22:30:36 »

Men vad f*n det låter gott!! Tur att jag inte orkar  baka.
Alla hemlagade pajer är himmelskt  :inlove:
Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2012.06.05 - 11:08:49 »

aha.. jag trodde du hade en socker å mjölfri variant å bju på  :flirting:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2012.06.05 - 15:35:20 »

Hemulreceptet på stekt rabarber låter himmelskt och enkelt.

 :wave:  :eating:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2012.06.05 - 15:47:50 »

Hej Mia! Vad kul att se dig!   :wave:

Jo, det blir lika gott som i ugnen och ser ungefär likadant ut också. Inget kul att dra igång ugnen för en portion tycker jag.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2012.06.05 - 15:50:13 »

Precis så tänkte jag.  :clapping:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #13 skrivet: 2012.06.05 - 19:43:04 »

aha.. jag trodde du hade en socker å mjölfri variant å bju på  :flirting:

Mjölfritt blir det allt, men med mycket nötter och fröer istället.
Utan socker vet jag inte hur det skulle gå, rabarber behöver ju sötma.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2012.06.05 - 19:51:30 »

Stevia baby! Fast jag tar socker också, men väldigt lite.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544