Så här säger Svensk köttinformation.
Lagringstider i frysen
Hur länge köttet kan ligga i frysen varierar
med köttslag, fetthalt, frystemperatur och
förpackningssätt. Magert kött håller sig längre
i frysen än fetare.
Griskött: 3 – 6 månader (för de magraste
delarna gäller den längre tiden)
Nötkött: 8 – 12 månader
Lammkött: 6 – 12 månader
Inälvsmat: 3 månader
Charkvaror: 1 – 2 månader (rimmade och
rökta varor har kortare hållbarhet än o-
behandlade.)
Charkvaror är färskvaror och ska förvaras i
kylskåp. Kom ihåg att rökta produkter lätt
ger smak och lukt åt annat i kylskåpet, för-
packa noga. Kallrökta varor håller längre än
varmrökta.
http://www.svenskkottinformation.se/begood/file_db.php?id=65Fast i samma PDF säger de också att svensk djurhälsa är i världsklass och att djurens behov av natruligt beteende tillgodoses.