Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 09:16:35 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Blodpudding  (läst 33663 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2010.03.24 - 20:32:24 »

Gud så mycket gött i den länken!!  :crazy:

Loggat

Bra sås reder sig själv ...
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #16 skrivet: 2010.03.25 - 08:39:47 »

Här finns det både nöt- och renblod att köpa i mataffären, men grisblod har jag inte sett alls.
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2010.03.25 - 08:54:41 »

Renblod..?

För många norrlänningar är det blodpalt

 :nod-yes:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #18 skrivet: 2010.03.25 - 09:03:57 »

Jag gör blodklimp istället för palt.  :drool:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2010.03.25 - 11:02:44 »

berätta!

blodplättar görs väl också...

(jag är inte så hemma på blod, men älskar blodpudding)
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #20 skrivet: 2010.03.25 - 12:55:26 »

Blodklimp är inte ett dugg LCHF och jag har inte vågat experimentera med receptet än, originalreceptet ser ut som följer;

Elinas blodklimp
1/2 liter blod
2,5 dl vatten
1-1,5 liter mjöl
1 msk salt
1 tsk kryddpeppar

1 msk salt i kokvattnet

Häll blod, vatten, salt och kryddpeppar i en bunke. Vispa ner mjölet i omgångar, första litern är bara att vispa ner på en gång sedan får man ta i lite åt gången. Smeten ska vara tjock och bara precis gå att vispa för hand, det får inte bli en deg då det ger stenhårda klimpar. Bäst är att sänka ner en klick smet i kokande vatten, håller klicken ihop är det nog med mjöl men som jag skrev tidigare så måste man vara försiktig och absolut inte ta för mycket mjöl. När du är nöjd med mjölmängden sänker du ner smeten klick för klick med en slev i det kokande vattnet, låt koka 20 minuter.
Servera med extrasaltat smör och njut!

Min största gryta är bara på 5 liter och det är alldeles för precis, jag måste passa grytan under hela koktiden och röra om så att alla klimpar får vara under vatten någon gång.  :wacko:
Det sägs att klimpen är klar när den börjar flyta upp efter 15-20 min men i min lilla gryta ser jag inte sådant.  :blush:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2011.07.07 - 17:42:34 »

Nu har de små flaskor, 4-5 dl nånting, med nötblod i frysen på min ICA. Så jag har egentligen inget skäl att inte prova längre. Av nån anledning verkar en sån liten mängd inte så kräkframkallande heller. Nåja, jag kan skylla på att jag måste få tag på såna lite tjockare fjälster först.  :shy:

Förresten tycker jag det här borde ligga i Recept, så jag flyttar det dit.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #22 skrivet: 2011.07.07 - 17:55:59 »

Det blev en ny grupp också. Har aldrig tyckt de här grejerna passade in där de var riktigt. Kommer ni på fler sådana trådar så säg till mig eller idalinda så flyttar vi hit dem.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #23 skrivet: 2011.07.07 - 21:22:09 »

Jag åt som barn hemmagjorda blodplättar, det var av gris, har irl sett en slakt.
Det var en rinnande smet-ungefär som till våfflor i konsistensten.
Det stektes i stekjärn, som plättar.
Till dem hade vi lingon och vispad grädde.  :dribble: väldigt gott!
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #24 skrivet: 2011.07.07 - 21:23:13 »

ps Smeten var jämn, alltså inga fettklumpar i.
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #25 skrivet: 2011.07.07 - 21:33:53 »

Jag tittade i Kajsas kokbok.
Där har man i mjöl, späck, öl, lök, sirap, ägg, kryddpeppar, vitpeppar, kryddnejlikor, ingefära och salt.
Det skulle bakas i ugn, men jag tycker det smakar bättre som "frasiga plättor"
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #26 skrivet: 2011.07.07 - 21:56:35 »

Kan du lägga in hela receptet? Gör en egen tråd för det.  :clapping:

Jag är taggad nu! Framåt hösten blir det nog av.  :blob:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #27 skrivet: 2011.07.07 - 22:21:29 »

Jag vet inte hur man gör en egen tråd  :club:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #28 skrivet: 2011.07.07 - 22:52:22 »

Läs dina PM!  :club:

Eller här. Jag hittade det gamla också.  :surprised:
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1843.msg36520.html#msg36520
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #29 skrivet: 2011.07.16 - 22:23:11 »

Blodpudding
Sila blodet och vispa det kraftigt.
Lägg skorpmjölet i mjölken att svälla omkring 20 minuter.
Fräs upp löken i flottyren tills den blir mjuk.
Blanda alla ingredienserna och slå smeten i två smorda och bröade formar.
Bind över med papper eller täck med aluminiumfolie och grädda puddingarna i vattenbad 1 - 1 1/2 timme i 175 graders varm ugn.
Pröva med sticka, när de är färdiga.
Låt puddingen svalna något, stjälp upp dem och servera dem med lingonsylt eller med äppelmos och smält smör, eller någon frisk sallad.
Kajsas kokbok
puuuh jag blir riktigt svett!!  :bg:
Loggat
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544