Blodklimp är inte ett dugg LCHF och jag har inte vågat experimentera med receptet än, originalreceptet ser ut som följer;
Elinas blodklimp1/2 liter blod
2,5 dl vatten
1-1,5 liter mjöl
1 msk salt
1 tsk kryddpeppar
1 msk salt i kokvattnet
Häll blod, vatten, salt och kryddpeppar i en bunke. Vispa ner mjölet i omgångar, första litern är bara att vispa ner på en gång sedan får man ta i lite åt gången. Smeten ska vara tjock och bara precis gå att vispa för hand, det får inte bli en deg då det ger stenhårda klimpar. Bäst är att sänka ner en klick smet i kokande vatten, håller klicken ihop är det nog med mjöl men som jag skrev tidigare så måste man vara försiktig och absolut inte ta för mycket mjöl. När du är nöjd med mjölmängden sänker du ner smeten klick för klick med en slev i det kokande vattnet, låt koka 20 minuter.
Servera med extrasaltat smör och njut!
Min största gryta är bara på 5 liter och det är alldeles för precis, jag måste passa grytan under hela koktiden och röra om så att alla klimpar får vara under vatten någon gång.
Det sägs att klimpen är klar när den börjar flyta upp efter 15-20 min men i min lilla gryta ser jag inte sådant.