Busiga jag, sitter och tänker på fredagsmys, fast jag är på jobbet.
Jag blev helt plötsligt ruskigt sugen på en gammal klassiker, äppelomelett. Jag tänkte mig att göra den med stevia istället för socker. Men jag har inte lärt mig hur stevian fungerar. Hur skulle ni gjort? Villka mängder snackar vi om? Jag smakade en liten smula på det vita pulvret när jag köpt det.
Det var det sötaste! Och smakade lite av anis?!
Om jag bortser från mitt lilla bekymmer med stevian är den ju superenkel att göra. Bara att slänga ihop på en höft.
Steka äppelbitar i smör, strö över kanel och ngn sötning. Häll över omelettsmeten som består av lättvispat ägg och grädde med en gnutta salt. Voila! Serveras med något. Kesella kanske? Eller lite Turkisk yoghurt. Tror det ska vara lite syrligt iaf.
Den här brukade pappa göra när jag var barn. Men jag har aldrig gjort den själv. Jag tror pappa brukade söta omelettsmeten också. Med socker givetvis.