Jag snodde och förbättrade ett Arlarecept som blev en riktig höjdare.
4 portioner
500 gr nötfärs
en nypa salt
en nypa svartpeppar
2 tsk chillipulver
2 pressade vitlöksklyftor
ca
2 l 2 dl riven ost. (Mozzarella tog jag)
Blanda ihop och rulla till ca 16 stora köttbullar
ca 3 dl vispgrädde och 250 g krossad tomat
Koka upp såsen i en traktörpanna med lock och lägg i köttbullarna
Koka under lock i ca en kvart. Vänd runt bullarna ibland.
Ungarna och maken fick pastaskruvar och jag fick blomkålsris till detta. Och lite sallad givetvis, för fräshörens skull.
Detta blir nog en ny favvorit. Dottern som är en riktig matvägrare
, lämnade omdömmet, ganska gott.
Det är VÄLDIGT bra för att komma från henne.
Och vi andra var supernöjda!