Vänta nu, trodde du jag tyckte det var fånigt av dig att försöka ta redan på det? Nej, tvärt om. Jag menade att det är restamt att när man försöker göra det så hittar man bara folk som upprepar att getmjölk är så bra men man hittar aldrig nån förklaring.
Jag förstod det!
Men jag tror att jag kanske har hittat något ändå. Åtminstone något som kanske gör idalindas mjölkintolerans, eller vad det nu är, lite mer förståelig när jag läste om detta. Komjölk innehåller karoten! Det visste jag inte förrän idag. Idalinda, du har ju pratat om att du inte tål morötter. Kanske även "komjölksallergin" (f'låt citationsteckena, men vi vet ju inte ännu vad det beror på.) beror på någon form av korsallergi. Tänker på detta med morötter och andra saker. Getmjölk innehåller visst inte karoten. Det är bara A-vitamin i den. Idalinda, du kanske tål getmjölk?!
Sen läste jag mig också till att getmjölk hade mindre fettbubblor eller nåt. Hursomhelst, så lät det mer lättsmält. Så det är nog inte så konstigt att folk tål getmjölk bättre än komjölk.
Däremot var det ju det här med proteinet. Det måste ju vara skillnad på komjölksprotein och getmjölksprotein? Jag har försökt att slå på det, men det har inte gått så bra. De flesta tycker att det ska vara samma protein. Är du mjölkproteinallergiker, så gäller det både ko- och getmjölk uppenbarligen. Bara det att jag inte riktigt tror på det!