Öhhh? Varför år det viktigt att spisen funkar i 50 år till? Den gör säkert det om den är så gammal, för då var det kvalitet, men förstår inte riktigt frågan.
Om man köper en elspis och den är 15 år gammal får man räkna med att den inte håller 15 år till ...
Men jag har ju inte någon långvarig erfarenhet av vedspisar.
Gamla skorsten kan ju vittra sönder och murar måste man ha koll på och kakelungar användas på rätt sätt så att de håller.
Så jag funderar om det finns något som man kan vara observant på när det gäller vedspis.
Om man nu köper en gammal kåk och det finns en vedspis där, kan man räkna med att den sköter sig 20 år framåt eller
måste man ta med på hushållskalkylen att man behöver byta någon/ några delar under tiden.
Är dom nya vedspisar bättre/ effektivare än dom gamla ?
Eller är det rent av tvärtom, att dom gamla är bra och dom nya bara en blek kopia ?
Hänger du med nu
?