hemul
|
|
« Svara #225 skrivet: 2010.07.18 - 19:25:24 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #226 skrivet: 2010.07.18 - 22:11:36 » |
|
Jo! Tog det receptet som var på sidan du skicka. 3 äggulor, 3 dl grädde, 3 msk florsocker och 1 msk vaniljsocker. Hackade i lite chokla och när det inte ble gott slängde jag, i ett desperat försök att få god glass, i lite sylt.
Pffft, florsocker! Socker ska det vara! Då blir det fiiiina saker! Messar bästa grundreceptet till dig, och efter det kan du modifiera hur du vill!
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #227 skrivet: 2010.07.18 - 22:36:06 » |
|
Ja gud förbjude att vi andra skulle få ta del av det!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #228 skrivet: 2010.07.19 - 00:30:26 » |
|
Trodde att du bara ville ha sockerfria glassrecept. Det här innehåller 100 gram socker. Något som jag har översatt till ca 1 dl. Men ok, här kommer det, och jag har också en Philips, hemul! 3 äggulor 100 gram strösocker 10 gram vaniljsocker 2,5 dl helmjölk 2 dl vispgrädde Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret tills det är luftigt. Tillsätt mjölken under omrörning. Vispa grädden ganska hårt. Rör ner de övriga ingredienserna i den vispade grädden. Se till att alla ingredienser blandas ordentligt. Slå på glassmaskinen och häll blandningen i nedkylningsskålen. Tillverkningstid: 40-50 minuter.
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #229 skrivet: 2010.07.19 - 02:01:28 » |
|
Är det från Philipsboken? Socker vet man väl hur man ska minska på.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #230 skrivet: 2010.07.19 - 03:17:52 » |
|
Är det från Philipsboken? Socker vet man väl hur man ska minska på. Spelar roll hur man minskar på saker! Nu var frågan hur man fick god glass! Och mitt recept är grymt! Glassen jag gör är alltid god. Testa, Ekub. Jag tror att du kommer att tycka om det!
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #231 skrivet: 2010.07.19 - 11:52:32 » |
|
Låter toppen!! Satte aldrig tillbaka bunken i frysen bara
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #232 skrivet: 2010.07.19 - 14:26:45 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #233 skrivet: 2010.07.19 - 23:02:01 » |
|
det glassrecept jag tycker bärt om inehåller Kesella!.. och är en saffransglass! tror att der receptet ska finnas här nånstans? jag kollar runt lite.. om inte så lägger jag ut det! det blir iaf så där härligt krämigt och gott. och som sötning använer jag lite flytande stevia och lite socker eller honung. jag tycker själv att det är lite småsvårt att göra ren vanlijglass... blir liksom inte så som man tänkt sig riktigt i smaken på nått vänster? men däremot saffransglass eller chokladglass eller annan smaksatt glass blir toppen! det är bara att prova lite olika varianter av smet tills man hittar en som man tycker blir bra!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #234 skrivet: 2010.07.19 - 23:19:48 » |
|
Här var det! http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,937.0.htmloch eftersom du använder glassmaskin är det bara att blanda smeten, hälla i och låta maskinen göra resten!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Ekub
|
|
« Svara #235 skrivet: 2010.07.20 - 00:31:03 » |
|
Sounds delish!! Tack kwidell!
|
|
|
Loggat
|
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #236 skrivet: 2010.07.20 - 01:05:03 » |
|
så lite så! hoppas att du också tycker om den! ska erkänna att jag reagerade precis som du när jag köppte min glassmaskin!.. trodde också att den liksom skulle kyla glassen via nått eget agregat!.. men när man väl vant sig, samt hittat ett recept man tycker smakar bra, så är det faktiskt nog så enkelt! det e bara å prova tills du hittar rätt!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Sorla
|
|
« Svara #237 skrivet: 2010.07.20 - 15:46:19 » |
|
Nu måste jag bara få fråga.... Måste det vara Kesella? Kan det kanske funka med Turkisk Yoghurt? Det är så smidigt om man bara kan ta vad som finns hemma. Och så i med lite hallon eller nåt. Jag kommer inte ihåg om vår glassmaskin har ett kylelement. Det får utrönas i kväll.
|
|
|
Loggat
|
Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #238 skrivet: 2010.07.20 - 22:14:54 » |
|
Har aldrig provat med Yoghurt. men det funkar säkert! Yoghurtglass!!! berätta hur det gått!!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #239 skrivet: 2010.07.20 - 22:17:24 » |
|
Jag sabbade glass för första gången idag. Jag trodde att jag la klampen i frysen innan jag gick och la mig i natt, men det måste ha varit först när jag vaknade för glassen frös inte. Så det var bara att hälla smeten i påsar och lägga dem i frysen.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|