Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.10 - 20:41:41 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Rökt älgkött?  (läst 15347 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« skrivet: 2009.12.05 - 10:27:57 »

Vad gör man med en bit rökt älgkött? Jag vet tyvärr inte om en är både rökt och saltad eller bara rökt. Är det bara att skiva tunt till typ pålägg, eller?  :confused3:

Och älglever, är det någon som har ett gott recept för lever?  :smile:
Och hur i förbereder man levern, jag tål inte att se gångarna när jag äter.

Ja, jag är fortfarande helt okunnig i köket. Men det tar sig.  :blush:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Cowboy
Newbie
*

Smörklickar: 3
Offline Offline

Antal inlägg: 19


« Svara #1 skrivet: 2009.12.06 - 18:20:14 »

Skiva och ät! Du behöver inte lägga det på nåt.
Loggat
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #2 skrivet: 2009.12.06 - 18:46:17 »

Ungefär som att äta torkat kött?  :confused3:

Ska nog ta fram biten från frysen någon dag och testa, det låter ju gott!  :smile:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009.12.06 - 19:56:28 »

Har aldrig ätit rökt älg, men det borde väl vara gott till samma saker som annat rökt kött. T.ex. med äggröra till frukost eller med någon gräddig gratin till middag.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #4 skrivet: 2009.12.07 - 07:21:20 »

Mmm, nu blev jag hungrig!  :drool:

Just rökt älgkött har jag aldrig ätit, men annars har älg- och renkött varit vanligt hemma när jag var liten.  :smile:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.12.07 - 18:05:17 »

Om du är rädd för gångarna i älglevern kan du ju alltid mala till färs och göra leverfärsbiffar med äggulor och grädde som Wallenbergare ungefär, men glöm inte att lägga levern i mjölk en timme innan du mal den. Går även att köra i food-processor.

 :wave: :yay:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #6 skrivet: 2009.12.08 - 08:29:17 »

Varför ska man lägga den i mjölk?  :confused3:

Så jag kan mala levern med min matberedare, med riv-verktyget då? Många frågor blir det.  :blush:

Det lät väldigt gott och bra med leverfärsbiffar.  :nod-yes:  :drool:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2009.12.08 - 08:44:25 »

Har du svårt att se gångarna, hur ska du då klara rå leverfärs?  :lol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2009.12.08 - 16:31:27 »

 :moose:

Lägg den i mjölk för att den ska bli mildare i smaken.

Och använd kniven inte rivskivan.
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2009.12.08 - 17:26:02 »

Är älglever gott? Den är hårdare än nötlever va?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #10 skrivet: 2009.12.09 - 08:32:10 »

För mig är det skillnad på om maten förbereds eller ligger på tallriken, att se gångarna vid tillagningen går därför bättre.  :nod-yes:

Mildare smak kan säkert behövas, i alla fall när man inte äter älglever så ofta. Ska jag bara dela levern i mindre bitar och lägga ner i matberedaren och sedan köra igång?  :confused3:

Ni är så duktiga på att hjälpa till, tack!  :flowers:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2009.12.09 - 10:14:23 »

Jag är tvärtom. Tycker det är rätt äckligt att hålla på mer rå lever, jag. Men jag stålsätter mig!  :cool:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #12 skrivet: 2009.12.09 - 16:10:53 »

Jag gillar inte rått(?) kött alls och är ännu petigare med vad jag stoppar i munnen, men jag försöker lära mig att äta mer av det synliga fettet på kött. Plus att jag tycker det är lättare att stålsätta sig när det inte ska i munnen.  :neutral:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544