Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 02:55:30 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Tillagningstider vid olika ugnstemperaturer  (läst 14171 gånger)
0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« skrivet: 2009.12.02 - 16:32:08 »

Hade en så bra tabell med tillagningstid/kg för olika slags kött vid olika ugnstemperaturer, även när man steker vid mycket låg temperatur. Nu hittar jag den inte. Google är inte så hjälpsam heller. Någon som har nåt?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #1 skrivet: 2009.12.02 - 17:40:37 »

Nej men skulle gärna vilja ha en.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2009.12.02 - 17:46:32 »

Tack!  :rolleyes:  :laugh:

Problemet är att jag ska koka en skinka som redan håller på att tina. Stektermometer har jag ju, men jag vill veta om jag törs lämna den över natten eller om jag måste bevaka den.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009.12.02 - 17:54:43 »

Nu hittade jag lite.
http://www.svenskkottinformation.se/laga/9/

Undrar om man kan räkna med minst 1 1/2 timmer per kilo om man har max 125 ° då. Tänkte köra på 100 ° också och skinka ska ju bli lite varmare inuti än rostbiff. :confused3:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #4 skrivet: 2009.12.02 - 23:04:23 »

Om jag inte minns fel, så tar det ca 1½ timme för skinka per kilo om man kör på 175 grader. Så ja, du borde nog räkna med det minst.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.12.02 - 23:52:58 »

Jaha tack. Ja då så. Nu bestämde jag mig ändå för att göra den på dan i morgon för den känns inte riktigt tinad än. Jag ska ta tid. Vi får väl göra en egen tabell!
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2009.12.04 - 03:35:28 »

Jaha, jag kan nu meddela att en skinka på just över 3 kg tog cirkus 9 timmar vid ~110 °. Den var 69 ° inuti när jag röck ut den. Jag glömde ju att titta på klockan när jag satt in den, men jag tror inte jag tar fel på mer än max +/- 20 minuter. Så nog hade jag kunnat sova alltid även om väckarklocka hade varit säkrast.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #7 skrivet: 2009.12.04 - 11:11:06 »

Bra att veta, måste ha blivit saftigt och gott med så låg temp.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2009.12.04 - 18:05:26 »

Ja, den blev fin. Då var det ändå Willys billiga frysta för 44:90 eller vad den nu kostar. Ville testa den. Ska man ändå köpa fulskinka så är det ju bra om det åtminstone är billigt. Blir en till framåt jul för det här är INTE julskinka. Den är redan fryst i bitar för kommande bruk. Utom en bit.  :lick:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2009.12.04 - 23:19:13 »

 :dribble: :dribble: :dribble:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544