Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.22 - 22:48:56 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Jag köpte en köttkvarn idag  (läst 26206 gånger)
0 Medlemmar och 3 gäster tittar på detta ämne.
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« skrivet: 2009.10.16 - 14:09:51 »

Det var ett spontant spontanköp :thumbsup:

Har gått och tänkt ett tag nu att jag vill äta riktig korv. Inte sådana korvliknande saker som ligger i affärernas köttdiskar.
Idag var jag då på LIDL och de hade köttkvarnar med tillbehör för att kunna göra egna korvar.

Så jag köpte en!

Nu har jag bara ett problem: Hur gör man korv??? :confused3:

Nåja, får väl leta mig genom internet men jag tänkte även höra med er om Ni har Korv-Göra-Erfarenheter? Jag lyssnar gärna i så fall :nod-yes:
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2009.10.16 - 14:24:47 »

Så här och så här! :lick: .

Jag tycker Lidl's kvarnar ser fina ut. Hade jag inte Assistenten skulle jag nog köpa en sån.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« Svara #2 skrivet: 2009.10.16 - 14:52:20 »

Tack så mycket :flowers:
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009.10.16 - 15:10:17 »

När jag pratade med Mälarchark fick jag lära mig att det absolut viktigaste är att allt hålls kallt genom hela processen och att man använder minst X g salt per kg kött. Hur mycket X var har jag glömt, men det står nog på de där sidorna. Annars blir det ingen bra emulsion nämligen.

Det jag hade problem med var nog att hålla kylan. Min korvar blev lite lösa också. Det är rätt svårt med alla moment om man inte har en medhjälpare och inte är så van, så grejerna fick väl stå framme för länge. Nånstans läste jag ett tips om att lägga det skurna köttet i frysen så det är neråt 0 grader när man sätter igång.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« Svara #4 skrivet: 2009.10.16 - 15:24:26 »

Nu har jag hittat MIN allra största favoritkorv inklusive recept.
Den ska jag prova först. :-)
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.10.16 - 15:45:25 »

Och den heter...?

Jag gav upp med korv i samband med att jag förlorade min grisleverantör. Blev jobbigare utan att ha ett lager av späck och andra lämpliga delar i frysen.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
pitch
Full Member
***

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 184


Jag och mitt hår


« Svara #6 skrivet: 2009.10.16 - 15:47:05 »

Vad är det för köttkvarn?
Länk/bilder/pris...?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2009.10.16 - 16:12:00 »

Lidl, säger hon ju. Men det måste vara slut på erbjudandet nu för jag ser det inte.  :shake_head:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« Svara #8 skrivet: 2009.10.16 - 16:13:21 »

det var bara två stycken som stod där ensamma. Därför tvekade jag inte att köpa direkt :-)
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2009.10.16 - 16:18:56 »

Bara bilder och pris kvar då.  :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2009.10.16 - 22:42:05 »

jag längtar efter att kunna prova att göra korv jag också!.. men det får vänta tills jag köppt mig en riktig köks assistent!.. var och tittade på kenwoods olika på Elgiganten i helgen.. det är grejjor det!  :inlove: .. men ekonomin tillåter inte riktigt det just nu.. inte platsen i köket heller för den delen.. :shy: .. men det kan ju alltid ändra sig längre fram!  :lol:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #11 skrivet: 2009.10.17 - 03:13:07 »

Mycket bra köp, elocinave! Att göra korv är roligt! Tyvärr är det mycket få gånger i mitt liv som jag har fått vara med om detta roliga. Det finns en massa korvrecept i gamla kokböcker, och självklart på nätet också. Eftersom det var evigheter sen jag var med och gjorde korv, så minns jag inte annat än själva stoppningen och avsmakningen, men den förstnämnda skulle vara relativt lös, och den sistnämnda var en höjdare!  :lol: Kommer iaf ihåg att det blev små grå korvar som smakade underbart!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2009.10.17 - 03:56:31 »

Ja, det där med att stoppa löst fick man lära sig den hårda vägen.  :shy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« Svara #13 skrivet: 2009.10.17 - 10:12:53 »

Men samtidigt står det ju att man ska undvika luft i korvarna. Hur går det ihop, löst men utan luft?
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2009.10.17 - 15:22:40 »

Har du sett fjälster? De är som jättelånga kondomer, fast de är alldeles ihopdragna så de ser ut som ett rynkigt band som är någon centimeter brett. När man trär på fjälstret på korvhornet får man pilla upp det försiktigt i änden och tränga på det på hornet. Sedan matar man upp hela biten man tänker använda på hornet. Nu ser det verkligen ut som en skrynklig kondom! Det är alltså ingen luft i skinnet från början, så det enda sättet det kan komma in på är med smeten.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544