Hörrö ni, jag snubblade över denna recept igen i min receptlåda.
Jag ersätte cocosmjöl rakt av med lika mycket pofiber. jag hade även lite vår egen stevia, men det var inte till någon nytta.
För dessa tekakor ersätter väldigt bra en fralla.
De håller bra ihop, är snabba och lätta att göra. Det blev en stadig smet och den bredde sig inte i ugnen utan håller
mottet. Lite frasiga, men inte det minsta smuliga.
Tanken går att om man byter hälften till mandelmjöl och vill ha sötning till kan de blir riktigt goda kakor.
För mig blev det dagens höjdare med smör och rysk metwurst och tomat!!!
Funderar att det skulle fungera även som hamburgarebröd om man gör lite större bitar.
Low Carb Tekakor
4 ägg
50 gram smör (smält)
1/4 tsk salt
1/4-1/2 tsk bakpulver eller bikarbonat
40 gram ( ca. 2dl) pofiber
Jag använde handvisp.
vispade ägg, salt och smält smör lätt. Sedan pofiber och bakpulver ihop och in i smeten. Klart
Lägg ut smeten som "toppar" på en plåt med bakplåtspapper. Sen inn med dom i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
Det blir 8 stycken av detta receptet.
Om ni är flera som äter där hemma är det bäst att dubbla degen direkt. det gjorde jag, men tror att jag kommer att baka lite mer under helgen.