Mats-Erik Nilsson, Äkta Vara, skriver såhär på sin hemsida: "
Prova att våga hoppa över vällingstadiet. Föräldrar i så gott som alla andra länder klarar det utan att barnen får näringsbrist och slutar att växa. Amma länge om du kan och introducera riktig mat, blandad med bröstmjölk, i försiktig takt. Förbered dig för omgivningens kritiska frågor och synpunkter."
Detta kanske inte så mycket för mjölet utan för all annan skit det är i vällingen.
Och äggmjölk
, att jag inte tänkt på det.
Har ju en mjölkallergiker här. Vera gav jag grädde/mjölk/ägg när hon var drygt 2,5 år. Hon tittade frågande dag 1, sedan tvekade hon aldrig.
Ivar har jag aldrig gett välling, eftersom det knappt finns mjölkfria och de innehåller en hel del skräp.
Vi kör fortfarande med ersättning (tyvärr kunde jag inte amma så länge) med en äggula i.
Men äggmjölk. Den håller väl några dagar. Man skulle kunna göra en del och sedan späda med lite kokhett vatten på morgonen, så att den blir lagom temperatur.
/LO