kwidell
|
|
« skrivet: 2009.08.10 - 06:08:22 » |
|
ja eller egentligen villken smaksättning som helst!... funderar på om eventuella kryddor skulle påverka Mjölken på något sätt.. så att den inte stelnar av löpen menar jag.. .. kan ju bli väldigt häftiga Ostar annars! .. smaksatta med Saffran, kanel, Hallon, timjan, pesto.. eller ja, vad som helst egentligen! när jag e innne och läser om Osttilverklning på Frankhausers Ostsida.. så står där ingenting om smaksättning av ostarna... så antingen går det inte.. eller så har han inte provat! ... vad tror ni?
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #1 skrivet: 2009.08.10 - 06:13:54 » |
|
Det finns ju kryddost, men det är ju torra kryddor. Och ibland rullar de ju mjuka ostar, typ getost, i örter.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #2 skrivet: 2009.08.10 - 06:20:21 » |
|
ja den där kryddosten är den som satte tankarna i rörelse hos mig också.. sedan fins det en jättegod ost som är smaksatt med Pesto!.. den är aldeles grööön! och ack så god!. ... men frågan är ju om det skulle påverka Mjölken på något sätt om man tillsätter, säg Saffran, i den innan man tillsätter Löpen?.. eller om man ska tillsätta eventuella kryddor Efter att Osten Klumpat ihop sig!.. innan man lägger den i en ostpress...?
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #3 skrivet: 2009.08.10 - 06:22:16 » |
|
Vet inte, men jag skulle tro efter är bättre. Tänk om all saffran rinner ut med vasslen!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #4 skrivet: 2009.08.10 - 06:30:55 » |
|
Ja det har du rätt i... .. men om man tillsätter det efter klumpningen.. tänk om kryddorna bara klumpar ihop sig då? .. och liksom inte sprider sig till resten av osten?... ..
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #5 skrivet: 2009.08.10 - 06:38:31 » |
|
Du får väl röra om i ostmassan. Du måste ju ändå arbeta in salt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #6 skrivet: 2009.08.10 - 06:41:33 » |
|
jo det är ju sant!... då borde det ju faktiskt gå att arbeta in andra kryddor samtidigt! ... Tänk! en pepparkaks smakande ost!.. som man sedan kan riva och göra små kex av! .. men man kanske ska börja med att göra en Hårdost! .. har inte provat ännu.. .. men snart så! ..
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #7 skrivet: 2009.08.10 - 06:43:36 » |
|
Du får nog ha den där osten ifred för mig. Men lite örter kanske...
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #8 skrivet: 2009.08.10 - 06:47:34 » |
|
.. jo, örter är nog det som gör sig bäst i osten kan jag tänka mig!... men det skulle vara kul att även prova lite mer okonvetionella smaker! .. bara för att!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #9 skrivet: 2009.08.13 - 13:41:30 » |
|
Farfars ostarna finns numera i många smaker, inte bara krydd. Så det måste gå men bör nog tillsättas efter att vasslen runnit av. Så även saffran bör funka. Det rinner ju av ytterligare vassle när man lagt ostmassan i burk och om man ställer burken i en långpanna kan man väl ta vara på vasslen och baka något på den.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #10 skrivet: 2009.08.13 - 17:46:54 » |
|
yes!.. då måste jag helt enkelt prova! ... fast jag ska prova att göra en "neutral" ost först. sedan bär det av mot olika smaker...
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Laid Table
Aspirant
Smörklickar: 0
Offline
Antal inlägg: 2
|
|
« Svara #11 skrivet: 2009.08.26 - 10:31:45 » |
|
En torr smaktillsats som saffran borde funka bra. Jag skulle krydda när ostmassan börjar koagulera och innan man sätter den i press.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #12 skrivet: 2009.08.27 - 14:31:29 » |
|
Precis!..det tycker jag också låter logiskt. .. måste prova detta snart! ...
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #13 skrivet: 2009.08.28 - 12:57:33 » |
|
Å, jag vill ju smaka.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #14 skrivet: 2009.08.28 - 15:08:19 » |
|
Jag kanske kan skicka en provsmakningsbit till dig med posten! ... måste bara göra osten först!.. men nu närmast är det nypon och rönnbärssaker som ska testas!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
|