Jag misstänker att flera redan provat dessa små läckerheter!
.. men eftersom de inte finns bland recepten här... så lägger jag till dem!
Kesoplättar med Hallon och Vispgrädde.
En personlig favorit! De går att äta till Frukost, Lunch, Middag eller Efterrätt....de fyller också suget efter pannkakor ;-D
Receptet räcker till två vuxna personer.
Kesoplättar.
2 ägg
2 msk Dinkelmjöl
1 liten burk Keso (250 ml) ...alt Ostmassan som används till Hemulbröd och kwimuler!
Blanda allt väl med antingen Stavmixer eller vanlig Mixer. Smeten ska vara näst intill slät och vara trögflytande.
Stek plättarna i rikligt med smör på svag värme (6 av 12 använder jag).. de tar ganska lång tid på första sidan.
lossa dem försiktigt i kanterna innan du vänder på dem.
Servera plättarna med vispad grädde och några bär. Mummsigt!
Tipps: här går det att variera smaken. antingen via tillbehören, eller på själva plättarna. tex kan man tillsätta lite rivet äpple och kanel i smeten. eller saffran.. eller pepparkakskrydda! ;-D experimentera gärna!