Vira
|
|
« skrivet: 2009.04.16 - 16:42:54 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Vira
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #1 skrivet: 2009.04.16 - 17:22:26 » |
|
Såg också det där och hoppades hon skulle tala om för oss vad Willys gjort med sin konstiga grädde, men nähä!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Marinda
Jr. Member
Smörklickar: 5
Offline
Antal inlägg: 97
|
|
« Svara #2 skrivet: 2009.04.16 - 17:59:13 » |
|
Är det något mer konstigt med Willys vispgrädde mer än att den innehåller 2 % mindre fett? Det står i alla fall inget om några tillsatser i den.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #3 skrivet: 2009.04.16 - 18:34:37 » |
|
Nej, det är just det att det inget står som är konstigt. Den beter sig inte som normal grädde nämligen. Sätter sig inte på kanterna av tetran, separerar och tjocknar inte av sig själv.
Ringde Willys för ett par år sedan och blev hänvisad till Falbygdens som tydligen gör grädden till Willys. Numret jag fick hade upphört och efter ett par duster med växeln blev jag trött och sket i det hela.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
piccu
Newbie
Smörklickar: 2
Offline
Antal inlägg: 17
Angry kit.
|
|
« Svara #4 skrivet: 2009.04.16 - 19:50:37 » |
|
Usch, man blir ju ledsen på riktigt. Men det är spännande vad man känner på sig alltså! Ända sedan jag började med lchf har jag undrat hur det kommer sig att arlas "vanliga" grädde innehåller 40% grädde men många andra bara 36, och alltid försökt köpa "vanliga".
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #5 skrivet: 2009.04.16 - 19:58:03 » |
|
Jag tyckte kyckling smakade så konstigt i flera år, grynig och äcklig i konistensen liksom. Sedan hörde jag av en slump på Plus att de sprutade in skit i den. Det är nog 10 år sen nu. Jag blev så upprörd. Det var det första. Nu ska jag gå och väga min upptinade fisk för att utröna hur mycket vatten ā 90 kr/kg de glaserat den med!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #6 skrivet: 2009.04.16 - 23:21:07 » |
|
Läs på Kostdoktorn om grädden så får ni förklaringen till vad som finns i grädden.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #7 skrivet: 2009.04.16 - 23:28:41 » |
|
Vad då menar du?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #8 skrivet: 2009.04.16 - 23:39:55 » |
|
E407 som inte alls är nyttigt. "Karragenan = E407. Jag har aldrig sett E407 i innehållsförteckningen på gräddpaketen. E407 sticker troligen ut för mycket. Ordet "karragenan" däremot smälter in bättre i det finstilta. E407 anses kunna ge leverskador vid djurförsök enligt E-numrens "lilla röda"
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #9 skrivet: 2009.04.16 - 23:47:38 » |
|
Nu hänger du inte med. Willys-grädden har inga tillsatser listade. Men det beter sig skumt. Så frågan är, vad har de gjort med den?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #10 skrivet: 2009.04.16 - 23:50:22 » |
|
Det framgår i tråden på Kostdoktorn att det inte alltid står i innehållsförteckningen. Men jag tror att så fort grädden inte är 40%-ig så är det E407 men det talar man inte om. Riktig vispgrädde beter sig inte skumt. Den är även godare, mums.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #11 skrivet: 2009.04.16 - 23:52:15 » |
|
Var står det det? Tillsatser måste väl stå?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #12 skrivet: 2009.04.16 - 23:53:07 » |
|
Jag läste alla kommentarerna till det senaste om grädde skrivet idag.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #13 skrivet: 2009.04.16 - 23:54:33 » |
|
Fattar jag väl! Men jag ser ju inget sånt ju.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #14 skrivet: 2009.04.17 - 10:27:16 » |
|
Kan det inte vara så enkelt att Willys vispgrädde är lite extrapastöriserad, som viss vispgrädde från Arla är? De har ju två varianter, en i vanligt tetrapaket, och en i ett lite längre paket med skruvkork. Skruvkorksgrädden är inte lika nyttig som tetrapacksgrädden iom att den har längre hållbarhet, och att de har kokat den längre, eller något sånt där.
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
|