hemul
|
|
« Svara #30 skrivet: 2011.02.23 - 19:34:39 » |
|
Tyngden ska vara i burken så den trycker ner kålen! Plastpåsen är över alltihopa som skydd med en gummisnodd om så det inte kommer in luft! Du märker att det jäser när plastpåsen fylls med gas.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
/LO
|
|
« Svara #31 skrivet: 2011.02.23 - 19:51:29 » |
|
Hm, ska jag störa nu då och öppna, eller låta den vara???
|
|
|
Loggat
|
LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
|
|
|
|
/LO
|
|
« Svara #33 skrivet: 2011.02.23 - 20:41:46 » |
|
Nu är det gjort. Fick med en liten strimla upp och det smakade lite mycket lök, kanske, men inte illa. Då har den ju stått framme i två dygn.
|
|
|
Loggat
|
LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #34 skrivet: 2011.02.23 - 20:50:42 » |
|
Var det nåt syrligt än då?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
/LO
|
|
« Svara #35 skrivet: 2011.02.23 - 20:54:34 » |
|
Inte ett dugg
|
|
|
Loggat
|
LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
|
|
|
/LO
|
|
« Svara #36 skrivet: 2011.02.28 - 06:54:44 » |
|
Ikväll har den stått en vecka. Det händer grejer, det är ingen tvekan. Vad tror du, Hemulen, ska jag smaka för att känna, eller när sätter man i kylskåp? (vet ju inte riktigt vad det ska smaka)
Tar man bort tyngd och plastpåse i kylskåpet och sätter på ett lock?
|
|
|
Loggat
|
LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #37 skrivet: 2011.02.28 - 08:43:37 » |
|
Klart du ska smaka om det är tillräckligt surt. Men passa dig för lukten!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
/LO
|
|
« Svara #38 skrivet: 2011.02.28 - 10:16:44 » |
|
Hemul: Antal inlägg: 11111 Det får du en klick för! Hur vet jag det då? Om det är tillräckligt surt? Har nog aldrig ätit surkål... Äh, jag får väl lite på min känsla... Och om det är det, lock på och in i kylen?
|
|
|
Loggat
|
LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #39 skrivet: 2011.02.28 - 10:27:08 » |
|
Har du inga vanliga glasburkar med skruvlock? Men jodo, vad som helst funkar. Du ska ju inte spara det i månader.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
/LO
|
|
« Svara #40 skrivet: 2011.02.28 - 12:51:31 » |
|
Jo, det har jag nog - eller det har jag! Berättade på lunchen om mitt projekt med surkål. En tjej blev lyrisk och jag vet att hon varit mycket i Tyskland som barn och ung. Men hon påstod att hon bara använder surkål varm. Äter ni surkål varm? Kokar man inte bort de goda bakterierna då? Nu fick du en smörklick till för all hjälp jag fått här!
|
|
|
Loggat
|
LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #41 skrivet: 2011.02.28 - 13:41:55 » |
|
Nej, jag äter min kall för det mesta. Det är gott med en tuss bara som den är till korv eller kallskuret. Eller som sallad med ost (och skinka om man vill) med bara lite olivolja på. Min absoluta sukålsfavorit (från förr då...) är knäckebröd med mycket smör och ost och så en hög surkål över. Lite salt på toppen bara. Ska du smaka nån jäkla gång då förresten?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
/LO
|
|
« Svara #42 skrivet: 2011.02.28 - 15:05:59 » |
|
Sitter på jobbet, så det får bli när jag kommer hem - lovar att rapportera!
Tack för tips!
|
|
|
Loggat
|
LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
|
|
|
/LO
|
|
« Svara #43 skrivet: 2011.02.28 - 18:17:57 » |
|
Nu har jag vittjat! Vet inte om det var direkt surt, men gott, så nu är det i kylskåpet i en glasburk. Nästa gång får den nog stå lite längre...
Kan man göra samma sak med paprika? Är det större risk för mögel/röta? Jag gillar ju inlagd paprika och tänker att det borde bli något liknande.
|
|
|
Loggat
|
LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #44 skrivet: 2011.02.28 - 18:25:18 » |
|
Jag vet inte, men jag antar det. Min vitkål-röd paprika-chili-blandning blir ivf jättegod. Har helt konkurrerat ut plain surkål nu i min mun. Kul med så fin färg också! Men du, ta ur lite kål och ställ i kylen och låt resten stå framme och jäsa lite till då. Men var noga med hygienen och gör rent tyngden torka ren burken runt kanten om du gör så. Bra att det var OK ivf. Hur gillade du lukten då?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|