Detta är det andra lc-receptet jag prövar för cheesecake, och detta var en fullträff!
BottenOm du vill kan du först göra en botten (kan uteslutas):
1/2-1 påse mald mandel (jag tog en halv och tyckte det räckte)
1/2-1 dl sötningsmedel
4 msk smält smör + smör att smörja formen med.
Grädda bottnen 10 min i 180 grader.
Kaksmet2 ägg
2 tsk vanilj
3,5 dl crème fraiche (jag hade kanske 1,5-2 dl hemma, och det funkade också)
1 dl sötningsmedel (Splenda angivet i receptet)
Kör i mixer/elvisp 15 - 20 sekunder. Häll långsamt i följande:
2 paket cream cheese (t.ex. Philadelphia)
2 msk smält smör
Häll smeten över bottnen eller direkt i den smorda formen och sätt in i ugnen strax under mittfalsen.
På bottnen sätter du in en form med vatten så att cheesecakeytan inte spricker upp. Då hålls ytan fuktig under gräddningen.
Grädda 35-40 min i 180 grader.
Det kommer kanske inte att se helt färdigt ut, men smeten kommer att sätta sig när den svalnar och sedan i kylen.
Värden enligt Fitday, hela kakan inkl botten:
4,049 kalorier
370 gram fett
81 gram kolhydrater (minus 24 gram fiber = 57 ECC)
92 gram protein
Ska ge 12 portioner (fast vi åt upp nästan halva på två personer), värden per portion:
324 kalorier
30 gram fett
4 ECC
7 gram protein
Enjoy!