Då jag är något av en "prylbög" i köket (gillar det mesta förutom dennadäringa svindyra ångkokaren) så har jag självklart en
skärmaskin.
Den funkar hyfsat iaf men inte som en proffsmaskin. Det går inte att skiva så snabbt då kniven inte "hinner med" om skinkan t ex stressas igenom (trycker för hårt).
Tar man det lugnt vid skivandet ger den riktigt fina tunna skivor.
Det stora problemet med denna maskin är dock som med många andra...de tar mycket plats, är jävliga/omständiga att plocka fram/diska/ta bort och glöms lätt bort i skåpet pga dessa nackdelar.
Många gånger väljer jag kniven och inte fullt så perfekta skinkskivor istället för att behöva belastas med den extra tid det tar att använda maskinen.
På tal om skärmaskin kom jag över en äkta "V-slicer" från 80-talet (eller var det 90-talet) när svärmor rensade skåpen. Snacka om tidsbesparande manick! Jag älskar den