Denna korven görs alltid till jul hos oss och den vara inte länge kan jag lova, tycker smeten är god stekt, kokt som korv eller tom rå.
Så håll till godo.
5dl korngryn
2l buljong från tärning
7dl mjölk
1 gul lök
1msk smör
1 kg nötfärs
1kg fläskfärs
4msk potismjöl
3msk salt
1msk stött kryddpeppar
1½ tsk malen ingefära
1½ tsk malen kryddnejlika
1½ tsk stött svartpeppar
10 m krokfjälster
Lägg fjälsterna i kallt vatten under natten, koka korngrynen mjuka i buljongen på svag värme i 45 min under lock, låt kallna under natten i buljongen,
skala och hacka löken och fräs den mjuk i smöret låt kallna, tag en stor bunke till köttet, därefter ( nu kommer det roliga
) blandas allt samman i bunken, späd under tiden med mjölken så färsen är smidig att arbeta med. Tänk på att prov steka en liten bit för att se så ni kommer till den smak som ni gillar. Korven ska stoppas mycket löst i fjälsterna lämna ca 5 cm i båda ändar, korven bör ligga kallt några timmar innan läggs i plastpåsar. Korven ska kokas på svag värme ca 45 min med salt och 1 eller 2 lagerblad.
Hm om jag nu fört in allt rätt calcounter så visar det: protein 425 31%
Fett 368 61%
kolhydrater 107 8%
Riktigt trevliga siffror. Se upp korven här kommer jag