Jag har blivit väldigt förlåtande mot mig själv när det gäller mat.
Jag tror inte att det finns någon som kan alltid , året runt , år efter år , äta renodlat LCHF.
Någonstans kommer alltid ett tillfälle då man faller lite eller mycket
, men det är bara att fortsätta bra nästa dag.
Om man inte har ett viktnergång -projekt på gång kan man vara lite friare och det fria är just det problematiska också, suget kommer lätt.
Om man sköter sig under veckan men slarvar under helgen går man inte ner i vikt, men den metoden kan fungera i måttliga mängder för den som bara vill äta bra
och har inte problem med sockersuget.
Vi har nuförtiden ofta efterrätter: pannkakor med vispgrädde och bär, gräddglass med bär, idag en kryddkaka med vispgrädde och under senaste året har det blivit mer och mer att vi äter bara
två måltider/ dag ibland tre .
Det där " lyssna på din kropp" kommer med tiden, och när den a-haa upplevelsen kommer, då är det roligt, lika så när man undviker tillsatser några månader börjar många gamla smaker ( halvfabrikat, eller favogodis inte alls smakar så som trodde att det skulle smaka )