Det här tyckte jag, traditionalist som jag är till trots, lät jättegott! Receptet funkar så klart inte rakt av, men idén kan man ju sno. Hur man gör pizzabotten har vi ju redan funderat ut. Det där med för 4 - 6 personer ska man nog ta med en nypa salt. Det måste vara tänkt som förrätt eller en rätt av flera.
http://www.unt.se/matochdryck/tid-for-en-klo-1007764.aspxJag kopierar receptet precis som det står ifall det försvinner.
KräftpizzaFör 4-6 personer eller 20 minibitar
Till degen:
* 2 1/2 dl ljummet vatten
* 1/2 paket jäst (25 g)
* 1 msk olivolja
* 1/2 tsk strösocker
* 1 msk bakpulver
* 6 1/2 dl vetemjöl
Till tomatsåsen:
* 5 msk tomatpuré
* 1 pressad vitlöksklyfta
* 1 msk olivolja
* 2 msk kallt vatten
* 1/2 tsk torkad timjan
* 1 krm svartpeppar
Till fyllningen:
* 4 dl riven Västerbottensost alt. kryddost
* 10 körsbärstomater
* 1 msk dillfrö
* skalade kräftstjärtar
1. Lös upp jästen i ljummet vatten (37 grader). Tillsätt olja och socker.
2. Blanda samman vetemjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölblandningen och arbeta upp degen så den blir slät och smidig. Kavla ut degen direkt på lätt mjölad arbetsbänk och lägg över degen till en långpanna täckt med bakplåtspapper. Låt degen jäsa 20 minuter under bakduk.
4. Blanda tomatpuré, olja, pressad vitlök och vatten i en skål. Krydda med timjan och smaka av med svartpeppar. Riv osten och dela körsbärstomaterna i halvor.
5. Bred ut tomatsåsen på pizzan och strö på den rivna osten. Avsluta med dillfrö och körsbärstomater som läggs i mönster så man kan skära upp pizzan i fyrkantiga bitar när den är gräddad.
6. Grädda pizzan mitt i 225 graders ugn cirka 8-10 minuter. Om man vill kan pizzan toppas med skalade kräftstjärtar precis innan den serveras. Pizzabitarna är lika goda varma som kalla.